Destelbergen en Laarne blijven aparte gemeenten: "U wordt morgen niet wakker in Laarbergen"

woensdag 27 november 2019 - 11:55
Anke Van Meer
Op de sociale media circuleert het nieuws dat Destelbergen zou fuseren met de gemeente Laarne. Volgens de berichten zijn de plannen concreet, maar de burgemeester van Destelbergen weerlegt de geruchten: “Het gaat om valse berichtgeving.”

De afgelopen dagen waren de inwoners van Destelbergen en Laarne in de ban van de nakende fusie. Of zo leek het toch volgens de berichten die circuleerden op de sociale media. Maar niets is minder waar. “Er komt geen fusie”, zegt burgemeester van Destelbergen Elsie Sierens (Open VLD).

Laarbergen

“Ik richt mij even tot de lieve inwoners van Destelbergen en Heusden die dit weekend in de war zijn gebracht door valse berichtgeving over fusieplannen met Laarne”, spreekt Elsie Sierens de inwoners toe. “Er zou zelfs al een naam beklonken zijn: Laarbergen. Ik kan onze inwoners geruststellen, want daar is niets van aan. Er zijn geen gesprekken lopende. Er is geen naamswijziging. Jullie worden gewoon wakker in Destelbergen.” De vraag over een mogelijke fusie zal donderdag wel gesteld worden tijdens de gemeenteraad. “Maar ik denk dat het antwoord al gegeven is: er zijn geen fusieplannen.”

Geruchten

"Er klopt niets van de geruchten", bevestigt ook Ignace De Baerdemaeker (Open VLD), burgemeester van Laarne. "Er komt geen fusie als ze niet verplicht wordt. Als de verplichte fusie eraan komt, dan bestaat de kans dat men van hogerhand beslist met wie we moeten fuseren. Dat wil ik graag voor zijn. Als we moéten fuseren, dan zou het wel leuk zijn als onze gemeente kan kiezen met wie dat zal zijn. We willen dan het liefst samenwerken met een gemeente die gelijkaardig is aan Laarne: een heel groene gemeente met een gelijkaardige samenstelling van de bevolking. We willen dan een leuke tuinwijk zijn in de streek van Gent. Een fusie is nog niet voor nu, maar we moeten niet slapen in het meel. We moeten als wakkere muisjes klaarzitten voor als er een dreiging komt."

Welkom in "Fantasia" 

De burgemeester van Laarne bevestigt dan wel dat er nog geen sprake is van een fusie, toch heeft hij al een nieuwe naam klaar: "Fantasia", zegt hij lachend. "De fusie is nog altijd fantasie en fantasie is leuk, daar kan je leuk in leven, maar het is nog geen realiteit." En wat denkt hij van de naam Laarbergen? "Dat vind ik echt een abominabel slechte naam. Taalkundig trekt dat op niets. Ik zou niet elke dag willen zeggen dat ik in Laarbergen woon. Gelukkig is ook die naam fake news. Trump kan er nog iets van leren!"

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!