Internationaal jeugdvoetbaltornooi in Bassevelde zit krap bij kas: "We moeten constant sponsors zoeken"

maandag 27 januari 2020 - 19:31
Manon Dupont
Foto: Getty
Het internationaal jeugdvoetbaltornooi in Bassevelde, de U13CUP, bestaat 25 jaar. De zilveren jubileumeditie wordt gevierd op 6 en 7 juni 2020 en er staan heel wat grote namen op het programma. De organisatie moet nog één team strikken voor het feestweekend, maar dat hangt af van de sponsors. "Het kost zo'n 100.000 euro om het tornooi te organiseren en dat geld hebben we nog niet. Als we geen nieuwe sponsors vinden, dan zal de laatste naam een kleintje zijn", zegt voorzitter John De Pauw.

De "hofleverancier van de Rode Duivels" zit in een moeilijke financiële situatie. Het feestjaar gaat door, maar de toekomst blijft onzeker.

Grote namen in het kleine Bassevelde

Het jaarlijkse jeugdvoetbaltornooi in Bassevelde heeft een sterke reputatie opgebouwd. "Bijna 90% van de Rode Duivels speelde hun eerste internationale match tijdens ons tornooi. We zijn daar heel trots op en willen dat maar al te graag verderzetten", zegt voorzitter John De Pauw.

Ook dit jaar zakt heel wat jong talent af naar het kleine Bassevelde. "We hebben al een aantal kleppers bevestigd als PSV Eindhoven, BVB 09 Dortmund, Juventus Turijn en Real Madrid. Ook uit eigen land komen heel wat clubs."

Laatste club

De organisatie heeft nog één club nodig om het tornooi te vervolledigen. "Dat zal volledig afhangen van de sponsors. Momenteel hebben we nog geen geld genoeg om een goede club te betalen. Als het zo verder gaat, moeten we ons tevreden stellen met een kleinere club", betreurt De Pauw. "Dit jaar hebben we een serieuze stuiver gekregen van de gemeente Assenede, maar het blijft telkens zoeken naar sponsors.

Boek met unieke foto's

Of het tornooi volgend jaar plaatsvindt, is nog koffiedik kijken. Maar de organisatie laat het jubileumjaar niet zomaar voorbijgaan. Ze gaan onder meer een boek maken voor hun 25e verjaardag, met onder meer een interview met Vincent Company. Maar de organisatoren zijn op zoek naar nog meer fotomateriaal, vooral van de eerste jaren toen er nog geen digitale toestellen waren.

Heeft u nog foto's in uw bezit en staan daar bekende voetballers of prominenten op, of zijn het gewoon leuke of opvallende beelden? Neem dan contact op met Herman De Groote via admin@u13cup.be, en wie weet wordt uw foto - met naamsvermelding - opgenomen in het jubileumboek.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!