Meisje van 15 omgekomen bij verkeersongeval, broertje van 3 ongedeerd

donderdag 30 januari 2020 - 06:45
Amelie Outters
Voorruit van auto na ongeval in Berlare
Foto: Radio 2
In Berlare is een meisje van 15 overleden nadat ze werd aangereden door een auto. Haar broertje, die ze op de arm droeg, bleef ongedeerd. De gemeente en het gewest bekijken nu of er extra oversteekplaatsen moeten komen.

Het meisje werd gegrepen door een auto toen ze de Dendermondse Steenweg overstak, met haar broertje van 3 op de arm. Buurtbewoners, en nadien de hulpdiensten, hebben haar nog proberen reanimeren, maar het meisje overleefde de klap niet. Haar broer werd naar het ziekenhuis gebracht. 

Gevaarlijk punt

Het parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld, maar volgens de eerste vaststellingen reed de bestuurder van de auto niet te snel. Hij had ook niet te veel gedronken.  

"Het is gewoon een heel verraderlijk punt", getuigt een man die daar een zaak heeft. En hij is niet de enige in de buurt die dat zegt. "De auto's mogen hier 70 kilometer per uur rijden, maar er is hier net een flauwe bocht. Vroeger mocht je hier zelfs 90, maar dat hebben ze dus al verlaagd. Ik weet niet of ze hier nog veel meer kunnen doen."

Extra oversteekplaats

Volgens de gemeente Berlare kunnen er nog extra oversteekplaatsen komen waar het ongeval is gebeurd. "Het ongeval gebeurde aan een fitness die nog maar net geopend is. En die nieuwe zaak brengt meer beweging op straat, het is er drukker sinds kort", weet burgemeester Katja Gabriëls (Open VLD). "Maar het is een gewestweg, dus het Vlaamse Gewest is daarover bevoegd." 

Agentschap Wegen en Verkeer heeft de vraag van de burgemeester gehoord en wil bekijken wat mogelijk is. "We gaan eerst onderzoeken wat de knelpunten zijn en een analyse maken van de oversteekbaarheid." Het is dus mogelijk dat er nog snelheidsremmende maatregelen komen.

 

hulpdiensten ter plaatse na ongeval in Berlare

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!