Nieuwe film F.C. De Kampioenen: ook carnavalisten op de groene loper

woensdag 11 december 2019 - 07:26
Amelie Outters
Cast van FC De Kampioenen op de première
Foto: Radio 2
Half bekend Vlaanderen én een hele groep Aalsterse carnavalisten verzamelden gisteren in Antwerpen voor de première van de nieuwste film van F.C. De Kampioenen, "Viva Boma". Er lag, voor de gelegenheid, geen rode maar een grasgroene loper. Een belangrijk deel van de film werd gefilmd op Aalst Carnaval en dus mochten ook de carnavalisten niet ontbreken op de grote première.

Het was een beetje Aalst Carnaval gisteren in de Kinepolis Antwerpen. De nieuwe 'F.C. De Kampioenen'-film "Viva Boma", die zich onder meer afspeelt tijdens de carnavalsstoet, ging er in première. Enkele Aalsterse carnavalisten werden als VIP's onthaald in Antwerpen. 

"Er was enorm veel volk, een veertiental zalen van de bioscoop was gevuld", vertelt carnavalist Steve Ottoey. Hij was één van de leden van carnavalsgroep De Lodderoeigen, die groep had een belangrijke functie in het maken van de film vorig jaar: zij hebben de filmploeg begeleid in het Aalsterse feestgedruis tijdens de opnames.

"Intense opnames, maar prachtig resultaat"

"Er was tijdens de opnames heel veel aandacht voor ons", vertelt Ottoey. "Het was dus moeilijker dan eerst gedacht, het was echt een intense periode. Maar samen met die filmploeg hebben we alles tot een goed einde gebracht. Ik denk dat iedereen die de film gaat zien, zal zeggen dat het prachtig is!" De Lodderoeigen maakten ook de praalwagens die te zijn in de film, met grote karikaturale gezichten van de personages.

Paar shots mislukt

Na de opnames bleek dat sommige beelden onbruikbaar waren door de grote drukte. Enkele shots zijn daarom later opnieuw opgenomen. Maar het grootste deel van de opnames in Aalst is - dankzij de goede begeleiding van De Lodderoeigen - echter wel gebruikt. Het resultaat kan je vanaf nu gaan bekijken in de bioscoop.

Praalwagen van F.C. De Kampioenen, gemaakt door carnavalsgroep De Lodderoeigen

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!