Twee minderjarigen opgepakt voor gewapende overval op apotheek in Gent

zaterdag 18 januari 2020 - 14:36
Jurgen Eeckhout
In Gent heeft de politie twee minderjarigen opgepakt die worden verdacht van een gewapende overval op een apotheek in de wijk Malem. "Ze zullen voor de jeugdrechter verschijnen", zegt het parket.

De overval vond vrijdagavond iets over 16.30 uur plaats in een apotheek in Malem, een wijk in Gent. De daders richtten een wapen op de apothekeres en eisten de inhoud van de kassa. Die gristen ze mee waarna ze op de vlucht sloegen. De apothekeres bleef ongedeerd.

Klopjacht

De politie organiseerde meteen een klopjacht. Aan alle in- en uitgangen van Malem, dat een soort eiland vormt, stonden agenten opgesteld. Een helikopter cirkelde een uur lang rond en speurde de wijde omgeving af. Leerlingen van een nabijgelegen Freinetschool moesten langer binnenblijven tot de politie de situatie veilig genoeg vond.

Verdachten opgepakt

Uiteindelijk kon de politie twee minderjarigen vatten die van de overval worden verdacht, zo bevestigt het parket. "Ze worden voor de jeugdrechter geleid. Intussen loopt het onderzoek over de echtheid van het wapen." Het was al de derde keer dat de apotheek in kwestie werd overvallen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!