5 spelletjes voor een actieve speeldag

vrijdag 26 maart 2021 - 15:55
foto: www.stepstoolchef.com
Tijd om naar buiten te gaan en uren te ravotten. Met deze 5 knotsgekke spelletjes wordt jouw dag nog actiever!

Tikkertje Toilet

We spelen eens niet het traditionele tikkertje. Zoek twee tikkers, hun doel is om alle andere kinderen uit te schakelen. Ben je getikt? Dan ga je in de wc-houding zitten. Andere kinderen kunnen je nu komen bevrijden door je "door te spoelen". De tikker moet proberen alle kinderen te tikken zodat er niemand meer vrij rond kan lopen.

Waterballon piñata's

Niet bang van een spatje water en een vleugje Mexico?

In plaats van een snoep-piñata, kan je een waterballon-piñataspel spelen. Vul ballonnen met water en hang ze met een touw vast aan een boom. Kinderen moeten dan de ballonnen stuk slaan en zoveel mogelijk punten scoren. Een lekker verfrissend spel voor met deze warme temperaturen!

Appelhappen

Na al dat spelen een klein hongertje? Ga voor een gezond en speels tussendoortje. Doe een paar appels in een grote emmer vol water. Om de beurt moeten de kinderen met hun tanden proberen er een drijvende appel uit te vissen, met hun handen op de rug. Happen maar!

Handige ober

Hiervoor moet je echt heel behendig zijn!  Verdeel de groep in twee teams en bouw een hindernissenparcours met hoepels, kegels, touwtjes,… .

De spelers moeten elk om beurt met een dienblad met daarop een tiental plastic bekertjes gevuld met water het parcours afleggen. Wanneer de laatste kelner van een ploeg het parcours heeft afgelegd, wordt het overblijvende water uit de bekertjes in een fles gegoten. De ploeg die het meeste water overhoudt, wint.

Vos kom uit je hol!

Eén speler is de vos. Die staat aan de andere kant van het plein, tegenover de rest van de groep. De vos keert zich met zijn rug naar de groep. De groep stapt naar de vos toe en roept heel luid: 'vos kom uit je hol!' en blijven dit een hele tijd herhalen.

De groep stapt zover mogelijk door tot aan de vos. Als de vos zich omdraait, loopt iedereen terug naar de startplaats. De vossen horen dus aan het geroep waar de groep zich al ergens bevindt. Degenen die door de vos getikt zijn, worden ook vossen.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!