Jan Becaus over nieuwe documentaire koningin Paola: “Ze insinueerde vroeger al huwelijksproblemen”

vrijdag 26 februari 2021 - 16:43
Bron: Wikipedia
De RTBF werkt aan een documentaire waarin koningin Paola haar levensverhaal uit de doeken zal doen. Voor de eerste keer zal ze zo uitgebreid het woord nemen. Toch had ook Jan Becaus in 2006 al de kans om haar te volgen voor een documentaire. Hij vertelt erover in ‘Spits met David’.

“In 2005 draaiden we de documentaire in Venetië. We werkten er acht maanden aan. Uit veertien uur opnamemateriaal moesten we 55 minuten puren, een hele klus! De taal was ook echt een drempel.” De documentaire van de RTBF verloopt in het Frans. “Ik verwacht dan ook dat die veel vlotter zal verlopen, omdat het in haar moedertaal is”, vertelt Jan.

Geen taboe? 

De documentaire belooft dan ook een ongezien openlijk portret, waar de koningin zonder taboe zal praten over de huwelijkscrisis met koning Albert. Maar ook bij Jan Becaus lichte ze soms een tipje van de sluier op. “Toen we in een restaurant in Venetië zaten, heeft ze wel huwelijksproblemen geïnsinueerd. Al is ze niet in detail gegaan. Toch ging ze het onderwerp ook niet uit de weg. Ik herinner mij zelfs dat ze op dat moment vrij emotioneel was.

De stem van de koningin 

Alles wat ze toen in de documentaire vertelde, was al bekend in de pers. Het geheel was wel nieuw. Tot dan was de koningin nog niet aan het woord geweest. De mensen kende haar stem nog niet, vandaar ook de titel.” Velen zijn nieuwsgierig of Paola deze keer meer zal blootgeven. En of bijvoorbeeld Delphine Boël ter sprake zal komen. “Wanneer je met mensen van het hof te maken hebt, weet je eigenlijk nooit of ze het achterste van hun tong laten zien.” We zullen dus nog even moeten wachten tot de herfst. Dan zal de documentaire worden uitgezonden.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!