#Like Me steekt ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs in een modern jasje: “We hebben het dansbaar gemaakt”

woensdag 20 mei 2020 - 18:45
De populaire groep #Like Me pakt uit met een nieuw zomerlied. Het lied is helemaal in de stijl van de populaire Ketnet-reeks. Met het originele ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs brengt #LikeMe een krachtige boodschap vol strijdlust en hoop in deze moeilijke tijden, vertellen Sali en Pommelien in ‘Spits met David’.

“Dit jaar hebben we voor een heel oud nummer gekozen. Met #Like Me coveren we altijd hele oude klassiekers. Nu hebben we eentje uit 1970 gekozen: ‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs.”

‘Laat ons een bloem’ van Louis Neefs

Sali kende het nummer nog niet: “Vrienden van mij kenden het wel al. Ik vond het een supercool nummer. Een heel krachtig en positief nummer. Het bevat een krachtige boodschap voor het milieu en tegen het beton. Zeker in deze omstandigheden is het een gepast nummer. Het is gefocust op samenzijn en samen werken aan een betere toekomst. Het is geschikt!”

Pommelien kende het nummer al via haar familie: “Het is een nummer dat heel veel generaties kennen. Je hebt natuurlijk uitzonderingen. Ik was heel erg blij dat we dit nummer gingen zingen. Ik had er ook een beetje schrik voor. Je wilt het nummer eer aandoen. Als de tekst nog steeds heel actueel is en alles past nog, wat ga je dan doen om het beter te maken? We hebben er een stevige zomerse beat onder gegooid en heel dansbaar gemaakt.”

 

Ik was een beetje bang. Je wilt het nummer eer aandoen. Als de tekst nog steeds heel actueel is en alles past nog, wat ga je dan doen om het beter te maken?

Pommelien van #Like Me

Videoclip

“Er hoort ook een video bij. In deze lockdowntijden was het moeilijk om een video te maken. Toen we de mail kregen, dacht ik ook: “Hoe gaan ze dat doen?”. Het is coronaproof gebeurd, uiteraard! Het was een opnamedag die anders verliep dan normaal. Het was speciaal, maar leuk. Iedereen werd apart ingepland. Iedereen neemt afstand. Ook de make up werd helemaal ingepakt als een mummie. Toen we vidagie kregen, had de visagist een schild voor zich etc.”

“Ook dit weekend hebben we een speciaal #Like Me-weekend. Alle afleveringen, vlogs, dancetutorials etc. komen dit weekend op Ketnet. Het wordt een hele overload! Ik hoop dat ze de optredens van vorig jaar in de  Lotto Arena ook zeker laten zien. Maar de vlogs, bloopers en ‘achter de schermen – beelden’ zijn ook supertof!”

 

Kijk dit weekend naar het #Like Me-weekend op Ketnet!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!