Overlegcomité kondigt geen versoepelingen aan: "Risico op derde golf is te groot"

vrijdag 26 februari 2021 - 15:41
Vandaag zat het Overlegcomite samen om zich te buigen over de coronamaatregelen in ons land. Nu de cijfers weer stijgen, kondigt de premier weinig versoepelingen aan. Lees hier een overzicht van de beslissingen.

Het Overlegcomité heeft slecht 1 uur en 30 minuten samengezeten. Dat heeft één simpele reden: er is beslist om nog niets te beslissen. De cijfers zijn te slecht om nu te gaan versoepelen. De ziekenhuisopnames stijgen enorm. Eergisteren werden er 150 patiënten opgenomen in het ziekenhuis, gisteren waren dat er 200. Daarom werd er beslist om volgende week de maatregelen te evalueren in een nieuw Overlegcomité.

Deze versoepelingen komen er wel

Niet-medische contactberoepen kunnen maandag toch terug aan de slag. Het gaat onder meer over schoonheidsspecialisten, tattooshops, ...  Alle andere maatregelen blijven voorlopig van kracht. Denk maar aan één knuffelcontact, een 'buitenbubbel' van vier personen, de avondklok, een reisverbod op niet-essentiële reizen en telewerk.

 

Als het stormt, kan je niet opstijgen. Met deze cijfers kan je niet versoepelen.

Premier Alexander De Croo

Premier de Croo sprak ons moed in. "We gaan door de zwaarste crisis sinds de Tweede Wereldoorlog. Ik ben me ervan bewust dat heel wat mensen het bijzonder zwaar hebben. Zeker de mensen die iemand verloren hebben, jongeren, mensen uit de horeca, mensen uit de cultuursector, … Maar de lente van de vrijheid komt eraan met momenten waarop we elkaar eens goed gaan kunnen vastpakken. Momenten waarop we zonder zorgen kunnen genieten van sport en cultuur. Maar dat kunnen we maar bereiken onder één voorwaarde: we moeten de komende weken extra voorzichtig zijn. Dit is een delicaat moment. Het is nu aan ons allemaal samen om onze verantwoordelijkheid te nemen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!