VTM zendt veelbesproken documentaire over Britney Spears uit: "Je zag 20 jaar geleden al dat er meer aan de hand was"

donderdag 18 februari 2021 - 18:21
VTM zendt vanavond een veelbesproken documentaire over Britney Spears uit. David Van Ooteghem belt er over met Sylvia Van Driessche, voormalig hoofdredacteur van het magazine ‘Joepie’.

De documentaire toont hoe hard de paparazzi en pers geweest zijn voor de carrière en het leven van Spears. In de States doet ‘m heel wat stof opwaaien. “Twintig jaar geleden werd daar ook al veel over gezegd en geschreven”, vertelt Sylvia Van Driessche in ‘Spits’. “Ik heb haar ooit in New York mogen interviewen. Maar je merkte toen al dat het niet zo goed met haar ging. Haar relatie met Justin Timberlake was net gedaan en ze had Madonna gekust tijdens een optreden. Dus je kon wel begrijpen dat ze niet goed in haar vel zat. Maar het leek alsof ze toen al heel erg diep zat, je zag dat er meer aan de hand was. Ze kwam binnen in een pyjama, haar entourage zei dat ze ziek was. Ze deed me denken aan een gekwetst vogeltje en antwoordde alleen met ‘ja’ of ‘nee’. Ze vertelde dat ze net een liter ijs gegeten had en daarna moest overgeven. Het was een hele rare ervaring.”

Britney deed me denken aan een gekwetst vogeltje, je merkte toen al dat het niet zo goed met haar ging.

Sylvia Van Driessche

Maar ook in ‘Joepie’ verschenen paparazzifoto’s van Britney. “Ik zou daar nu wel twee keer over nadenken. Zéker bij jonge mensen. Echte paparazzi zoals in Amerika, dat kennen wij hier niet. Ze liggen letterlijk op de loer, soms zelfs tussen de struiken. Vaak worden ze getipt door het entourage van de sterren zelf over waar iemand zich bevind.”

"Je hebt tijdens je puberteit al genoeg katten te geselen"

Eén van de fotografen die aan het woord komt in de documentaire vertelt dat hij miljoenen heeft verdiend aan de lijdensweg van Britney Spears. “Ze was ook nog zo jong”, legt Van Driessche uit. “En ze droeg ook al de nodige bagage met zich mee. Het is voor niemand ‘normaal’ om in zo’n situaties terecht te komen. Ik heb ooit Justin Bieber geïnterviewd, dat is eigenlijk net hetzelfde verhaal. Je hebt tijdens je puberteit al genoeg katten te geselen, zonder dat je met al die dingen rekening moet houden. Maar het is dan wel heel erg raar dat mensen in hun omgeving hen daar niet tegen beschermen. Of niet genoeg weten van de situaties waarin ze terechtkomen.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!