William Boeva na de diefstal van zijn Street Jet rolstoelmotor: "De dief heeft ook mijn vrijheid gestolen"

dinsdag 9 juni 2020 - 16:16
Ongewenst bezoek bij comedian William Boeva deze week. Dieven hebben ingebroken in het appartemenstgebouw waar hij woont en ook zijn Street Jet meegenomen. Een Street Jet is een soort 'buitenboordmotor' voor rolstoelen.

"Het is een motor om aan de voorkant van mijn rolstoel te hangen", vertelt William in 'Spits met David'. "Het is elektrisch en werkt op een batterij zoals een elektrische fiets. Je klikt het vast aan de voorkant van je rolstoel en met die motor kan je je rolstoel dan vooruit laten rijden."

Nog maar net een rolstoel

"Ik had mijn rolstoel nog niet zo lang. Ik heb daar lang mee gewacht omdat ik het wat confronterend vond. Weinig mensen weten daardoor dat ik een rolstoel heb voor lange afstanden. Ik vond een rolstoel ook niet zo handig omdat er toch veel plaatsen zijn die niet zijn aangepast aan een rolstoel.  Dus ik reed liever zo dicht mogelijk met de auto waar ik moest zijn en ik deed dan een klein stukje te voet. Maar toen ik mijn rolstoel gebruikte, vond ik het een fantastisch gevoel om zo te kunnen rondrijden. Ik kan ook naast iemand rijden in plaats dat die mij moet voortduwen. De dief heeft eigenlijk ook mijn gevoel van vrijheid gestolen."

Niet verzekerd

"Ik had geen verzekering", vertelt William. "Ik hoop ik de Street Jet dus terug te vinden. Die kostte mij ook al vrij veel. Zo'n Street Jet kost rond de 5000 euro en ik kreeg een kleine 2000 euro terug. Maar die tussenkomst krijg je maar één keer om de zoveel tijd. Dus als ik een nieuwe moet kopen, gaat me dat 5000 euro kosten. Hou dus allemaal je ogen open! Mijn Street Jet is trouwens redelijk herkenbaar, er hangt een sticker op met de tekst 'Ik had er meer van verwacht'...  Dus héél herkenbaar!  Als je hem ziet, mag je het altijd doorgeven op mijn Facebookpagina!", besluit William.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!