Een Amerikaanse crooner van 36: Matt Belsante

vrijdag 15 januari 2021 - 10:45
Album van de Week
In The Rat Pack van 17 januari

Matt Belsante begon vanaf zijn 12e saxofoon te spelen in de middelbare school en speelde in jazzorkestjes.  Pas daarna ontdekte hij dat hij ook goed zong en hij werd prompt bekroond tot beste muzikant en beste zanger van zijn college.

Zingen en saxofoon spelen gaat niet samen, daarom leerde Matt ook gitaar spelen en hij begon zelf songs te schrijven.  Op de universiteit werd hij ingelijfd in de big band.   Nadat hij het repertoire van Frank Sinatra vertolkte kreeg hij een platencontract. Zondag hoor je drie liedjes van zijn album uit 2015: ‘When you’re smiling’.

Als ‘Evergreen van de Week’ kiezen we een gewaagde tekst uit 1928: ‘Makin’ Whoopee’.  Je hoort dat in twee duetversies: één met Doris Day uit 1951 en een andere met Rickie Lee Jones uit 1989. 

Peggy Lee, Nat King Cole, Toots Thielemans, Dean Martin en Louis Prima zijn maar enkele van de straffe namen van deze week. De rest mag je uiteraard weer zelf ontdekken in The Rat Pack met Vanessa Vanhove, zondag na het nieuws van 18 u op Radio 2.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!