Op tracktocht met Slongs

donderdag 23 juli 2015 - 13:30
The Doors, Nicole & Hugo, Raymond van het Groenewoud, Vera Lynn, ... toch wel verrassende keuzes van Slongs...

Rappende dames, het komt in Vlaanderen niet zo vaak voor. De meest bekende is ongetwijfeld Slongs Dievanongs ofte Charissa Parassiadis. En hoe gek het ook mogen klinken, Slongs heeft veel te danken aan Nicole & Hugo en aan Brahim. Samen met deze laatste bracht Slongs Dievanongs in 2012 een redelijk aparte versie van ‘Goeiemorgen, morgen’.

Ook haar volgende single ‘Lacht nor mij’ wist Vlaanderen te bekoren. In 2013 werd het nummer ook bekroond met een Zomerhittrofee in de categorie ‘Beste Ambiance’.

Benjamien gaat op zoek naar de platen die voor haar een speciale betekenis hebben...

Speellijst

Phd – I Won’t Let You Down: het eerste nummer dat ze zich kan herinneren. Het doet haar denken aan de tijd dat ze met haar ouders en een paar andere gezinnen hippiegewijs naar de zee op vakantie gingen.

Modern Talking – You’re My Heart You’re My Soul: door deze plaat heeft ze het medium radio leren kennen
Dolly Parton – You Are : Dit speelde ze op haar cassettespeler. Ze was fan en is zelfs als Dolly Parton naar het carnavalbal is geweest. Compleet met valse dikke borsten.

Jim Croce – Photographs and Memories: als ze dat nummer hoort dan ziet ze de film van haar jeugd omdat haar vader dat ook zelf speelde op z’n gitaar.

Jimmy Cliff – Reggae Night: Charissa's moeder vooral reggae en soul leren kennen. Door de muziek heeft ze ook Engels geleerd. Later op school heeft ze nooit in de Engelse les de regeltjes willen studeren. Ze wou Engels op’t gevoel doen en dat is dus ook gelukt.

Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge: de eerste cassette die ze zelf heeft gekocht was Blood Sugar Sex Magik van The Red Hot Chili Peppers

King – Love And Pride: dit is haar favoriete nummer uit de jaren ’80. Daarvan gaat ze helemaal uit haar bol, vooral ook van de videoclip.

The Doors – Light My Fire: deze doet haar denken aan haar middelbare school. Rond 1990 was er een Flower Power revival en dat is Charissa niet ontgaan. Ze ontdekte toen ook de film “Hair”.

Snoop Doggy Dogg – What’s My Name: een beetje later kwam de hiphop en die werd voor Slongs heel bepalend. Op school werden mixtapes uitgewisseld en zo heeft ze veel artiesten leren kennen.

Raymond Van Het Groenewoud – Gelukkig zijn: doet haar denken aan haar eerste lief. Die had een cassette voor haar opgenomen met andere nummers. Maar hij was een gedeelte vergeten te wissen en zo ontdekte ze Raymond.

Rob De Nijs – De Dondert Rolt: Rob belichaamt voor haar het vadergevoel en geborgenheid. Omdat hij in ’t Nederlands zingt en ook zo’n warm timbre heeft. Pas op haar 16 durfde ze toegeven dat ze Rob De Nijs leuk vond. Ze heeft al vele concerten van hem gezien.

Gusto – Disco’s Revenge: een herinnering aan haar eerste baantje. Afwassen in Café Multatuli in Antwerpen. Ze heeft daar 12 jaar lang in ’t weekend gewerkt en het dan ook nog eens 6 jaar uitgebaat.

The Commodores – Night Shift: Dit doet haar denken aan het eerste concert dat ze ooit zag. Ze was toen 7, samen met haar moeder. Dit jaar zijn ze ook samen gaan kijken. Naar Lionel Richie.

James Ingram & Michael Mc Donald – Ya Mo Be There: ze is dan (nog) niet getrouwd, maar ze wil wel graag fantaseren over welk nummer ze zou kiezen als opneningsdans.

Stan Van Samang – Goeiemorgend Goeiendag: Kan haar tot tranen toe bewegen zoals iedereen op TV heeft kunnen zien.

The Bloodhound Gang – Discovery Channel: “Da’s tongue in cheek, da’s humor.”

Vera Lynn – We’ll meet again: Dit wil ze op haar begrafenis omdat ze gelooft in reïncarnatie.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!