5 keer goed nieuws over het coronavirus!

dinsdag 17 maart 2020 - 14:13
Het coronavirus brengt veel, maar niet alleen slecht nieuws. Vooral ons klimaat en de natuur hebben nu even de tijd om weer op adem te komen. In Venetië zijn de kanalen weer glashelder, ruimtevaartorganisatie NASA deelde al ruimtebeelden van een zichtbaar schonere lucht en in China daalt het aantal besmettingen drastisch!

Kanalen in Venetië weer glashelder

Sinds kort kan je de vissen in Venetië weer door het water zien zwemmen, want de Venetiaanse kanalen zijn weer glashelder! Dat komt omdat er nog amper motorboten, veerboten en grote schepen in het kanaal varen. Sinds de lockdown moeten mensen verplicht binnenblijven en is er geen toerisme meer.

Minder luchtvervuiling in China redt ook mensenlevens

Door de groeivertraging van de Chinese economie als gevolg van het coronavirus, daalde de luchtvervuiling zichtbaar. Ruimtevaartorganisatie NASA deelde de ruimtebeelden. De daling van de luchtvervuiling redt ook heel wat levens van Chinese kinderen en ouderen. Ook bij ons zal de luchtvervuiling de komende tijd fors dalen.

 

Amper nieuwe besmettingen in China

Sinds vorige week donderdag is de piek van besmettingen in China voorbij. En komen er amper nieuwe bij. Sinds gisteren openen de scholen in China opnieuw hun deuren, mits de nodige voorzorgsmaatregelen natuurlijk. De Chinezen lijken het gewone leven stilaan weer te kunnen opnemen.

 

Lage brandstofprijzen

Goed nieuws voor de transportsector! Door het coronavirus en een conflict tussen brandstof producerende landen, zijn de brandstofprijzen flink gedaald. Deze daling is een van de meest extreme van de afgelopen 30 jaar.

Geen files meer

Dat er op onze Belgische autosnelwegen om 8 uur ’s morgens nog geen 20 kilometer file staat, hebben we nog maar heel zelden meegemaakt. Dat komt door de strenge maatregelen tegen het coronavirus, met als gevolg dat iedereen die kan, thuisblijft. Gedaan met de frustraties achter het stuur!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!