Eerste homokoppels in Blind Getrouwd en #LikeMe, Tom De Cock: “Hoopgevend voor de toekomst"

maandag 20 januari 2020 - 11:42
Er zal voor het eerst een homokoppel trouwen in het VTM-programma ‘Blind Getrouwd’. Christophe Ramont en Nick Laenen stappen tijdens het vijfde seizoen in het huwelijksbootje.

Na elk seizoen van Blind Getrouwd kwam dezelfde vraag boven drijven: waarom nemen er geen holebikoppels deel aan het experiment? “We laten de kandidaten enkel trouwen als ze een heel hoge matching­score hebben”, verklaarde VTM toen naar aanloop van het vorige seizoen. “Ook holebi’s schreven zich in, maar jammer genoeg was de matchingscore niet voldoende. Het zou onkies zijn om hen enkel voor de diversiteit te laten trouwen.”

Dus gingen de makers langs bij holebiverenigingen en werd er een speciale wervingscampagne opgezet. Met succes! In het vijfde seizoen zullen Christophe Ramont en Nick Laenen, beide 38 jaar,  het eerste homokoppel zijn dat trouwt. Christophe is ambtenaar bij de stad Gent, Nick is steward. Wanneer het vijfde seizoen van Blind Getrouwd uitgezonden zal worden, is nog niet bekend.

"Hoop voor de toekomst"

Blind Getrouwd is niet het enige programma dat openlijk voor meer diversiteit kiest. In het Ketnet-programma #LikeMe heeft Vince (Maksim Stojanac), één van de hoofdrolspelers, twee papa's. Acteurs Sven De Ridder en Gunther Levi nemen die rol voor hun rekening. Een goede zaak volgens radiopresentator Tom De Cock. Hij heeft, samen met zijn man Maarten, een dochter Jasmijn. "Ik zag pas op mijn 28 voor het eerst twee mannen met een kind", schrijft hij op zijn Instagram. "Vandaag krijgt een hele generatie een bont gamma aan rolmodellen binnen met de paplepel dankzij Ketnet. Dat geeft hoop voor de toekomst! Merci Maksim, Gunther, Sven, Ketnet en #LikeMe om het hartje van mijn dochter keer op keer te laten huppelen van herkenning."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!