Ga mee op Radio 2 Bene Bene Reis langs de Middellandse zee

donderdag 24 maart 2022 - 10:00
Ga mee met Radio 2 langs de Middellandse zee en ontdek de Italiaanse ‘joie de vivre’, maar ook de cultuur, natuur en gastronomie van Spanje. Het splinternieuwe schip Costa Toscana brengt je van Marseille naar Savona, Rome, Napels, Ibiza en Valencia. De naam zegt het zelf: we verblijven ook aan boord in een zuiderse sfeer.

Heb jij altijd al eens op een cruise willen reizen? Dan is dit het juiste moment om het te doen! Want je zit niet alleen op onze Radio 2 Bene Bene Reis. Cathérine Vandoorne en Vanessa Vanhove staan te springen om te vertrekken. Maar je krijgt ook nog eens het fantastische gezelschap van Wim Soutaer en Charles Van Domburg, Tom Helsen, Laura Tesoro en zelfs Willy Sommers!

Vaarroute

We vertrekken met de bus op vrijdag 1 juli naar Marseille, want vandaar vertrekt de cruise. De eerste stop is de prachtige stad Savona. Een kleine stad met een mooi centrum rond de oude haven. Dag 3 stap je af in Civitavecchia, de zeehaven van Rome, want Rome heeft zoveel te bieden voor iedereen!

De volgende halte is Napels, het hart van het Middellandse Zeegebied. Het heeft een prachtig historisch centrum met indrukwekkende paleizen en bijzondere volkswijken. Hier maak je kennis met het echte Italië. Na een paar vermoeiende bezoekdagen is het tijd om te rusten op zee, want dag 5 heb je tijd om rond te kijken op het schip en alles aan boord te ontdekken.      

Een dag vakantie op Ibiza is een echt sprookje! In het noorden vind je de boomgaarden en groene heuvels terwijl je de mooiste foto’s van de rotsachtige baaien neemt in het zuiden. Je zal dit uniek stukje Spanje zelf kunnen ontdekken! Op dag 7 varen we naar Valenciaeen gezellige stad vol geschiedenis. En we eindigen weer in Marseille, na Parijs de grootste stad van Frankrijk. 

Ibiza - Canva

Het schip Costa Toscana

Het gloednieuwe schip van Costa Cruises is verbonden met Italië en haar ongeëvenaarde schoonheid. Toscane is één van de populairste vakantieregio's in Italië. Schitterende kunstwerken en gebouwen uit de Renaissance zijn uniek erfgoed van deze regio. Dit schip is een eerbetoon aan de geschiedenis, cultuur en pracht van Italië.

Het schip in cijfers

Bouwjaar                         2021

Lengte                             337 meter              

Breedte                           42 meter

Passagiers                      6.522

Duurzaamheid

Met de Costa Toscana wordt de Costa-vloot verrijkt met een milieuvriendelijk schip. Dit is meteen een nieuwe stap naar een grotere duurzaamheid. Het schip werkt voor 100% met LNG-technologie (Liquefied Natural Gas). Costa Cruises helpt hiermee om de uitstoot in de cruise-industrie te verminderen.

Culinair

Eten aan boord van een cruiseschip is een uniek beleving. Aan boord van Costa Toscana zorgen ze voor eten in pure Italiaanse stijl. Elke dag bereiden chef-koks jouw ontbijt, lunch en diner. Heb je nog honger? Dan krijg je er nog een hele reeks snacks. De Radio 2 Cruise wordt een spannende ervaring voor jouw smaakpapillen. Er zijn schilderachtige restaurants met uitzicht op zee. 

Entertainment

Je voelt overal entertainment op het schip. In het Trastevere, het theater van San Remo, zie je spectaculaire shows. Of in het Colosseum, een drie hoog dekken tellende atrium, waar je de acrobatiek shows beleeft. Je kan er ook deelnemen aan muziekavonden samen met professionele entertainers.

Faciliteiten

Er zijn veel sport- en ontspanningsmogelijkheden met een uitgebreide spa en vier zwembaden waarvan 1 overdekt en 2 kinderzwembaden. Een waterpark met glijbanen zorgt voor nog meer waterpret.

Vragen over de reis?

Bel ons op +32 3 210 86 00 of mail ons.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!