Maatregels verlengd tot 19 april: “We zitten niet meer in een fase van preventie, dit moeten we allemaal samen doen”

vrijdag 27 maart 2020 - 19:09
Vandaag kwam de Nationale Veiligheidsraad samen om de coronacrisis te evalueren en te kijken of er meer maatregels moeten komen of niet.

Wetenschappers melden dat er vertraging zit in de exponentiële groei van het virus. Dat is goed nieuws. Maar de inspanning is nog maar pas begonnen, als we nu stoppen kan het zeer erge gevolgen hebben.

Daarom worden alle maatregels al zeker verlengd tot en met 19 april, daarna worden deze terug onder loep genomen en eventueel verlengd tot 3 mei.

  • Iedereen moet thuisblijven, alleen noodzakelijke verplaatsingen zijn toegestaan. Daarin zit het traject naar het werk, de dokter of de winkel in.
  • Blijf in beweging als je naar buiten gaat, ga niet uren in een park op een bankje zitten. Wie zich niet aan de regels houdt krijgt een sanctie. Ga niet als uitstap naar de zee of de Ardennen
  • Telewerk is verplicht voor alle niet essentiële bedrijven.
  • Scholen blijven open tijdens de paasvakantie, wanneer er echt geen andere opvang voor kinderen voorzien kan worden kunnen ze hier naartoe.

Een gedetailleerd overzicht van alle maatregels vind je op VRTNWS

Merci!

Sophie Wilmès bedankte alle inwoners van ons land. “Ik wil alle Belgen bedanken voor de inspanningen, ook al is het mooi weer, bedankt om u aan de maatregels te houden. We vragen een groot offer, dat is niet gemakkelijk maar de gezondheid van iedereen komt op de eerste plaats.”

Wilmès bedankte ook uitdrukkelijk alle mensen die essentiële beroepen beoefenen en met nadruk het zorgpersoneel in ons land. “Jullie houden het land draaiende.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!