Wordt Suikerrock Tienen vervangen door Suikerbeats?

maandag 9 december 2019 - 21:42
Kristel Smout
Een 23-jarige student uit Tienen vindt het niet kunnen dat Suikerrock Tienen verdwijnt, en daarom wil hij in 2021 zelf een stadsfestival organiseren. Dat festival wil hij 'Suikerbeats' noemen.

Heel wat mensen vinden het jammer dat het muziekfestival Suikerrock in Tienen verdwijnt. Ook de 23 jarige Axel Cailloux uit Tienen vindt dat een stadsfestival moet blijven bestaan. "De organisatie van Suikerrock heeft iets heel moois opgebouwd de voorbije jaren. Dit is een stuk cultuur, een hoogtepunt waar de inwoners ieder jaar naar uitkijken." En daarom heeft Axel een opvolger voor Suikerrock bedacht, hij wil in 2021 Suikerbeats organiseren.  

Burgemeester 

Ondertussen is Axel naar de Tiense burgemeester Katrien Partyka gestapt met zijn plannen voor Suikerbeats. "De burgemeester had een positief gevoel bij ons gesprek. Er is wel niks concreets afgesproken, daar is het nog te vroeg voor. Maar het is een stadsfestival en dus blijft het zeker in Tienen centrum. Er zijn ook nog werken gepland aan de Grote Markt, dus dat moet nog verder met de brandweer en de stad besproken worden." 

Artiesten uit Tienen

Axel heeft ook al heel wat mensen aangesproken die kunnen helpen. "We zijn met een grote kennissenkring en daarnaast zijn er ook heel wat vrijwilligers van Suikerrock die zich willen inzetten voor Suikerbeats. En ik ga ook proberen om de handelaars erbij te betrekken. Ik wil dat enkel de Tienenaars ervan kunnen profiteren. De producten en materialen voor het festival mogen alleen uit Tienen komen. En ook de artiesten moeten vooral van Tienen afkomstig zijn. Het hoeven niet altijd Dimitri Vegas en Like Mike te zijn. Een echte Tienenaar komt voor de sfeer en om mensen terug te zien, niet zozeer voor de grote namen op het podium."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!