De beste Belpop-verhalen gaan weer op tournee

donderdag 30 november 2017 - 09:33
Jan Delvaux van Belpop Bonanza
Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) zijn er helemaal klaar voor. Vanavond spelen ze in Leuven de première van Belpop Bonanza Quattro, hun vierde theatershow over de geschiedenis van de Belgische popmuziek.

"We brengen opnieuw straffe verhalen, geïllustreerd met muziek en beeld", zegt Jan Delvaux. "Wij noemen onszelf altijd twee huisvaders op wereldtournee. We beginnen nu aan onze vierde show en er zijn nog altijd meer dan genoeg mooie verhalen. We hebben zo'n rijke muziekgeschiedenis. In België zijn er tot dusver 20.000 albums gemaakt, die krijg je in één leven al niet beluisterd. Zelfs met de verhalen van één stad, van Diest of Leuven bijvoorbeeld, kan je al een avondvullend programma maken."

Bijna afgeblazen

Kort voor de start van de eerste Belpop Bonanza blies Jan de hele show bijna af. "Ik had een boek geschreven en toen kwam de vraag om een show te maken. Het was moeilijk om die stap te zetten. Je stelt je voor hoe het moet zijn en als dat beeld dan niet beantwoordt aan wat je aan het maken bent, schiet je in een soort kramp. Dat is wat er toen gebeurde. Maar nu vind ik dit het plezantste wat ik ooit heb gedaan."

De speeldata van Belpop Bonanza Quattro staan op www.belpopbonanza.be.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!