Politie krijgt geen vat op inbrekers in Leuvense regio

zondag 7 januari 2018 - 18:49
De ene inbraakplaag volgt de andere op in de rijke rand van Leuven en de Druivenstreek. Deze keer kreeg opnieuw Heverlee de volle laag.

In Heverlee zijn verschillende mensen wakker geworden van inbrekers.

In de Huttelaan ging een man zaterdagavond via de tuin naar het keukenraam. Hij zette de bloembak op de grond en hief het rolluik. De bewoner zag het allemaal gebeuren en klopte hard op het raam. De boef ging meteen lopen. Iets voor middernacht werd dan weer ingebroken in een huis op de Naamsesteenweg. De man geraakte binnen via het achterraam doorzocht de keuken en trok dan naar de slaapkamer, maar daar werd hij betrapt door de bewoonster. De inbreker ging ook hier lopen. Later trokken de inbrekers naar de Kriekenboslaan, daar werd een bewoner wakker toen hij lawaai hoorde. 

De vorige weken waren nog grote inbraakplagen in Boutersem, Bierbeek, Overijse en Heverlee, het lijkt niet te stoppen.

En de inbrekers worden blijkbaar moediger, ze komen later dan de vorige inbrakenreeks, toen was dat meestal in de late namiddag, nu 's avonds. Ze dringen ook meer en meer binnen bij mensen die thuis zijn. Al beseffen ze dat misschien niet. Ook opvallend, blijkbaar slaagt de lokale politie er niet in om de dieven te betrappen of op te pakken.

In Overijse is politiezone Druivenstreek nog steeds op zoek naar de daders van een inbrakenreeks op een dondernamiddag in de kerstvakantie. Toen is in meer dan 15 huizen vlak naast elkaar ingebroken. Overijse beschikt nochtans over een cameraschild op alle invalswegen. Toch konden de daders rustig hun slag slaan.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!