Loppemnaar werkt in legendarische Abbey Road Studios van The Beatles

donderdag 26 september 2019 - 10:03
Florence Depauw
Foto: Jan Darthet fotografie
Het iconische album Abbey Road van The Beatles bestaat vandaag vijftig jaar. In Londen heb je de beroemde Abbey Road Studios en daar werkt producer Patrick Hammilton uit Loppem af en toe.

Patrick Hammilton heeft eigen studio's in Loppem, maar die Abbey Road Studios zijn van een heel ander kaliber. "De studio's zijn gewoon legendarisch", zegt Hammilton donderdagochtend in Start je dag. "Ze zijn ook veel groter dan mijn studio's. Studio 1 is bijvoorbeeld even groot als een sporthal en is speciaal gemaakt om opnames te doen met grote orkesten."

Beatlesstudio

"Studio 2 is de beroemde Beatlesstudio", vertelt Patrick. "Die is een beetje kleiner. Je kan er met een orkest van een man of 40 werken. De eerste keer toen ik hier binnenkwam, dacht ik, amai, als de muren hier konden spreken. Maar het is vooral een hele goede studio op muzikaal vlak."

Soms denk ik: "Amai, als de muren hier zouden kunnen spreken."

Patrick Hammilton uit Loppem

Liefde voor muziek

De mensen die in de Abbey Road Studios werken, zijn volgens Hammilton echt fanatiekelingen. "Ze hebben een ongelooflijke liefde voor muziek. Ik heb er de afgelopen vijf jaar ook heel veel mogen werken. Zo werkte ik onder andere samen met Katherine Jenkins. Dat heeft mij al drie nummer 1-albums opgeleverd."

Verkeerde mensen

De studio's van Abbey Road zijn een icoon. Maar dat bracht volgens Hammilton soms de verkeerde mensen naar daar. "De muziekgroepen bleven weg, omdat vooral mensen met veel geld eens een opname wilden doen in de beroemde studio's. Vooral Chinezen dan die op muzikaal vlak eigenlijk niet veel te bieden hebben. Ze wilden daar eigenlijk gewoon zijn voor de naam."

Veel geleerd van The Beatles

"We hebben allemaal veel geleerd van The Beatles", besluit Hammilton. "Zeker op het vlak van melodieën. Het waren iconen, hé. Het feit dat de mensen er nog zo vaak over spreken en de liedjes nog kennen, bewijst alles."

Start je dag met Jens Lemant
Abbey Road Studios van The Beatles

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!