De vriendin van Daniël (52) is 26 jaar jonger: “Ik leer heel veel van haar”

woensdag 31 maart 2021 - 16:58
‘Op liefde staat geen leeftijd’, zegt men altijd. Daniël Goossen uit Hoogstraaten bewijst dat dit waar is. Hij vertelt in ‘Wijs’ met Karolien Debecker over zijn liefdesparcours.

Over liefde met een groot leeftijdsverschil weet Daniël alles. Zijn vorige partner was 14 jaar ouder. Ze zijn 9 jaar samen geweest: “Wij hebben een fantastische tijd samen gehad.” En toen, zoals dat wel eens gaat met relaties, ging het uit. Hij kwam iemand nieuw tegen: “Mijn vorige relatie ging uit omdat die fase samen afgerond moest worden. Er kwam iemand anders in beeld, wat het einde van die relatie betekende. We moesten vernieuwen. Er moest iets gebeuren, want het ging zo niet meer samen. Maar dat had niets met de leeftijd te maken.”

Midlifecrisis? 

Daniël viel voor een vrouw die 26 jaar jonger is: “We ontmoetten elkaar toen ik 46 was. Reken zelf maar uit, want ik ben niet bezig met leeftijden en getallen. Zij was net 19 toen we voor het eerst zoenden. Dat weet ik nog. Ik was inderdaad een stuk ouder.”

“Je zou kunnen denken dat ik in mijn midlifecrisis zat, maar we zijn nu 6 jaar samen. Deze vrouw leert me aan de lopende band nieuwe dingen, waarbij ik regelmatig onderuit ga. Dan denk je dat je alles voor mekaar hebt, dat je alles al weet, en dan is er iemand van zo veel jaar jonger die de zaken even netjes voor jou op een rijtje zet. Dat is redelijk bijzonder.”

Ik ben niet bezig met leeftijden en getallen.

Daniël Goossen

Een oude ziel

Zij is confronterend en laat hem dingen zien die Daniel nog niet zag: “Het is een oude ziel. Ze doet aan yoga, is bezig met ‘healen’ en is goed op de hoogte van wat er allemaal speelt in een hart en een ziel. Het kan dus zijn dat er zo een groot leeftijdsverschil is en dat je een enorme match bent. Ook met mijn vorige partner was dat het geval. Mijn beste vriend had mijn grootvader kunnen zijn. Hij is inmiddels overleden, helaas. Maar kijk niet naar die leeftijden. Daar gaat het niet om!”

Voor Daniël is het heel verrijkend om dichtbij andere leeftijden te staan: “Leg de vooroordelen van anderen naast je neer. Er zijn zoveel koppels die dezelfde leeftijd hebben en mekaar bedriegen. Hoe veel huwelijken van mensen met dezelfde leeftijd gaan er niet aan? Het geeft een extra reden om goed aan jezelf te blijven werken en om je relatie te laten werken.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!