Luisteraar Eva is advocate werkt bewust maar 30 uren per week: "En toch ben ik gepassioneerd en ambitieus"

woensdag 29 september 2021 - 15:26
Op heel wat plekken in het land dreigt een huisartsentekort. Eén van de redenen: Oudere huisartsen gaan met pensioen en die generatie werkt heel hard, vaak meer dan 80 uren per week. Jongere artsen zien zo'n lange dagen niet meer zitten en gaan voor meer werk-lifebalans. Luisteraar Eva is advocate en werkt bewust maar 30 uren per week. "Ik ben gepassioneerd en ambitieus, maar daarom hoef ik niet alles aan de kant te zetten."

Eva vertelt in Wijs dat iedereen zelf de keuze moet maken hoeveel uren hij of zij per week wil werken. "Van mij mag iemand kiezen om 80 uren per week te werken, maar dat is niet de keuze die ik wil maken in mijn leven. Ik werk ongeveer 30 uren per week. Ik ben advocate en heb ook nog een kleine aanstelling aan de universiteit ook. Ik wil bewijzen dat het perfect mogelijk is om gepassioneerd en ambitieus te zijn zonder daar alles aan de kant voor te moeten zetten."

Familie en vrijwilligerswerk

Eva heeft in haar omgeving heel wat mensen gezien die lange dagen en weken kloppen, maar dat is niks voor haar. "Ik ben heel graag bezig met mijn job, maar daarnaast ben ik ook heel graag met andere zaken bezig. Ik ben graag bij mijn familie, doe graag aan vrijwilligerswerk. Het is dus een bewuste keuze geweest om iets minder uren met mijn job bezig te zijn."

Ik ben heel graag bezig met mijn job, maar daarnaast ben ik ook heel graag met andere zaken bezig.

Luisteraar Eva

Reacties?

Krijgt Eva soms reacties op het feit dat ze per week maar 30 uren werkt? "Ik krijg daar soms wel reacties op, ja. Ik heb vele jaren moeten studeren om advocate te kunnen worden, vele mensen vinden het dan vreemd dat ik maar 30 uren per week wil werken. Minder werken betekent ook dat ik minder loon heb, maar ik heb liever wat meer tijd en wat minder geld".

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!