Luisteraar Thomas heeft moeite met verandering: "Elke grote verandering in mijn leven geeft mij enorm veel stress en maakt mij ziek"

vrijdag 9 april 2021 - 10:44
Verandering in je leven, het is soms nodig. Maar hoe ga je daar nu mee om? Karolien Debecker sprak in 'Wijs' met Radio 2-luisteraar Thomas die zelfs ziek wordt van verandering.

Verhuizen, een nieuwe job of zelfs een andere route nemen. Het kan voor sommige mensen al een bron van stress zijn. Dat is herkenbaar voor luisteraar Thomas Symons. Hij heeft moeite met veranderingen in z'n leven, zo erg dat hij er zelfs ziek van wordt: "Weken voor ik ging verhuizen was ik vermoeid en ziek. Op een bepaald moment dacht ik dat ik corona had. Na een negatieve test vertelde de dokter dat het door de stress kwam. Elke grote verandering geeft mij enorm veel stress en maakt mij ziek. Ik word onzeker, afhankelijk van anderen en ik heb bevestiging nodig."

Toch geeft Thomas de moed niet op. "Achteraf ben ik wel altijd blij met mijn keuze. Ik hoop dat positieve ervaringen mij zullen helpen om met verandering om te gaan.” 

"Het is een kwestie van ermee leren omgaan"

Life coach Sofie De Bleser heeft tips voor Thomas. “Zelfvertrouwen opbouwen en geloven dat je het allemaal wel zal aankunnen", dat is heel belangrijk benadrukt life coach Sofie De Bleser. "Het leven zit vol verrassingen. Het is een kwestie van ermee leren omgaan. Zeg tegen jezelf dat het je gaat lukken en dat het wel goed komt. Stel jezelf gerust, heb vertrouwen in wat er komt en daarna moet je het natuurlijk gewoon doen."

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!