Radio 2-luisteraar Chris wou kleinkinderen en pushte haar zoon: "Ik heb me heel erg geschaamd"

woensdag 5 mei 2021 - 16:37
Oma met haar kleindochter
Foto Unsplash
Wat als er maar geen kleinkinderen komen, maar je wel graag grootouder wil worden? Karolien Debecker sprak in ‘Wijs’ met Radio 2-luisteraar Chris.

Hints 

Chris was op haar 50ste helemaal klaar om oma te worden en had het gevoel dat ze de enige was in haar vriendenkring die nog geen kleinkinderen had: “Mijn jongere zus had al een kleindochter en ik had er nog geen, dit terwijl ik drie zonen had. Dus ik hintte, vooral bij de oudste. Op een bepaald moment zei mijn zoon tegen mij: 'Mama ik vind het niet fijn dat je altijd hint, want er is een probleem. We zijn al een hele tijd aan het proberen, maar het gaat niet lukken om op een natuurlijke wijze kinderen te krijgen.' Ik voelde me natuurlijk opgelaten en heb daarna nooit meer hints laten vallen. Ondertussen heb ik wel vier prachtige kleinkinderen."

Schaamte

"Ik heb me wel heel erg geschaamd, bij de jongste heb ik er dan ook nooit achter gevraagd. Ik dacht als het komt, dan komt het wel. Je weet dus nooit wat er gaande is. Mijn zoon en zijn vriendin hebben drie jaar geprobeerd om kinderen te krijgen en hebben dus een serieus parcours moeten afleggen. Toen ik dat allemaal hoorde, voelde ik me enorm schuldig.” 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!