Jouw zomer in eigen streek bij Radio 2

zondag 14 juni 2020 - 19:37
We zullen deze zomer meer dan ooit dicht bij huis blijven. Dan ben je bij Radio 2 aan het juiste adres. Luister heel de zomer lang naar de zonnigste verhalen uit jouw regio.

West-Vlaanderen

Deze zomer willen we de drukte aan de kust vermijden en kiezen veel mensen voor vakantie in eigen land. Elke middag gaat Jens Lemant samen met jullie op zoek naar verborgen plekken in West-Vlaanderen.

 

Oost-Vlaanderen

Een zomer lang probeert Radio 2 in Oost-Vlaanderen vreemde mysteries, eeuwenoude vetes en andere bizarre verhalen op te helderen. Samen met de luisteraars vinden reporters antwoorden waar je ze het minst verwacht.  

 

Limburg

Ook in Limburg toeren we de hele zomer lang doorheen de provincie: 42 gemeenten op 42 dagen. We hebben de laatste maanden vooral sociaal contact gemist, de vrienden, de babbeltjes, de knuffels. Reporters Katrien Vaes en Martijn Donné worden rasechte contact tracers en gaan op zoek naar mensen en hun verhalen. Waar hangt de Limburger uit deze zomer? Wat houdt hem bezig? En wat zijn zijn plannen?

 

Antwerpen

Ooit gehoord van Gompel, Braken of Schriek? Allemaal kleine gehuchten om te ontdekken in de provincie.  Jelle Cleymans zoekt samen met Provincie Antwerpen uit hoe veerkrachtig deze kleine dorpen zijn. Hoe nemen de inwoners hun eigen dorp in handen om het leven er te verbeteren? 

 

Vlaams-Brabant

Tijdens de coronacrisis winkelden we meer dan ooit lokaal. Wat drijft ondernemers van bij ons om het beste uit een streek naar boven te halen? Nu het opnieuw kan, zoekt Radio 2 in Vlaams-Brabant de mensen en verhalen achter die producten op. Tegelijk passeren de reporters dagelijks langs verrassende en unieke plekken, maar net zo goed in hartje Brussel. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!