Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Zo maak je kabeljauwfilet met gekonfijte prei en schorseneren

In de keuken

zo 6 jun. - 7:00

Een verrassend hoofdgerecht voor 4 personen! Smakelijk!
© Canva

Wat heb je nodig: (4 personen)

  • 500 gr kabeljauwfilet
  • 600 gr prei uit de diepvries
  • 250 gr schorseneren uit de diepvries of uit blik
  • een handvol ontpitte en in stukjes gesneden zwarte olijven
  • 1 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 afgestreken el poedersuiker
  • 1 knoflookteentje
  • 4 el tomatencoulis
  • enkele takjes platte peterselie
  • zout en peper

Aan de slag!

Los de suiker op in de balsamicoazijn. Verhit de olijfolie in een grote pan en laat de prei en de geperste knoflook er gedurende 3 minuten in fruiten.

Voeg de balsamicosiroop, zout en peper toe en laat het geheel, met gesloten deksel, een tiental minuten sudderen op een zacht vuurtje. Roer af en toe om met een houten lepel.

Snij de grootste schorseneren in de lengte in 4 en voeg ze toe aan de prei.

Verdeel de kabeljauw in vier gelijke moten en schik ze op de prei en schorseneren. Voeg de olijven toe, dek de pan af en laat gedurende 10 minuten gaar worden op een zacht vuurtje (afhankelijk van de dikte van de vis).

Versier de borden met een streepje tomatencoulis en schik de vis op het groentebedje. Werk af met een takje peterselie.

Serveer met gegratineerde aardappeltjes.

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet