Marcel Vanthilt presenteert hele zomer lang een muziekkwis op Radio 2

woensdag 5 juni 2019 - 18:00
Marcel Vanthilt
'Ken je Klassiekers' wordt een kwis op Radio 2 waarin Marcel op zoek gaat naar de geheimen van de grootste Klassiekers.

Marcel Vanthilt duikt de hele zomer lang elke zondagmiddag in het gigantische Radio 2-muziekarchief. Hij gaat op z'n eigenzinnige manier op zoek naar wat het geheim is van een echte klassieker. 

Dat doet hij niet alleen. Elke week betrekt hij twee BV's bij deze zoektocht. De winnaar van de kwis is een week lang De Grootste Klassiekerskenner en zal een week lang zijn favoriete klassiekers op Radio 2 mogen voorstellen. Marcel wordt bijgestaan door de grootste muziekkenner van Vlaanderen: het eenmansjurylid Jan Delvaux.

Hij is enthousiast. “Het is geleden van 1983 dat er nog eens een eenmansjury te horen was op de radio, het is van 1987 geleden dat er nog een muziekkwis geweest is op radio, en het is van 1994 geleden dat ik nog iets samen met Marcel gedaan heb… zondag wordt een historische dag voor mij. Ik kijk ernaar uit!”

Imke versus Miguel

De eerste twee kandidaten die het zondag tegen elkaar opnemen zijn Imke Courtois en Miguel Wiels. Imke is alvast voorbereid en heeft een duidelijke boodschap voor Miguel: “ik heb al een week zitten luisteren naar de 1000 klassiekers van Radio 2 als voorbereiding. En Miguel, met uw kennis over K3 gaat ge er niet komen.”

Maar Miguel is er gerust op : “Het is een muziekkwis dus ik ga ervan uit dat ik zal winnen.”

En Marcel? Wel die verzekert ons vooral dat je niet veel van muziek moet kennen om thuis mee te spelen.

Het is een beetje voor te lachen, heel plezant en boordevol bijzondere muziekweetjes.

Marcel Vanthilt

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!