Gert en James over nieuw programma 'De Battle': "Gert heeft er een hernia aan overgehouden en ik ben 6 kilo dikker"

vrijdag 16 november 2018 - 08:00
Foto: VIER
Vanavond start met ‘De Battle’ een nieuwe tv-strijd tussen België en Nederland op VIER. Gert Verhulst en James Cooke vertelden vanmorgen aan Kim Debrie hoe ze zelf ook letterlijk alles in de strijd hebben gegooid tijdens de voorbereidingen van het tv-programma.

In 'De Battle' worden Gert en James uit hun comfortzone gehaald om aartsmoeilijke uitdagingen tot een goed einde te brengen. Ze gaan de strijd aan met Bekende Nederlanders Katja Schuurman en komiek Najib Amhali. Peter Van de Veire mag alle uitdagingen in goede banen leiden.

"Een beetje onderschat"

"We zijn er heel de zomer mee bezig geweest, maar we hebben het toch een beetje onderschat. Het heeft ons bijna helemaal verteerd. Het is een heel dubbel gevoel, we zijn heel tevreden dat we dit hebben kunnen doen, maar het was ook verschrikkelijk zwaar", zegt Gert. "Je moet weten dat Gert zelfs onder het mes is moeten gaan door het programma, twee keer aan zijn meniscus, en nu heeft hij een hernia"; vult James aan.

Vanavond is de eerste aflevering van de het programma, en zowel Gert als James zijn benieuwd naar de reacties van de kijkers. "We willen niet dat de mensen zeggen, is het dat maar? We vertegenwoordigen uiteindelijk wel ons land hé", legt Gert uit. "Ik ben dan weer super zenuwachtig", geeft James eerlijk toe.

De opnames zijn intussen allemaal achter de rug, en de naweeën zijn er nog. "Ik heb nog een hernia, mijn knieën zijn in orde gekomen, en voor de rest hebben we er geestelijk iets aan overgehouden, maar we waren al niet 100 procent in orde toen we eraan begonnen", zegt Gert al lachend. "Ik ben 6 kilogram verdikt, maar dat komt omdat je plots niet meer zo intens beweegt. Maar so be it, mijn man zegt, dat is toch weer een beetje meer James", sluit James af.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!