Herbert Flack voor het eerst op podium na hartoperatie: "Ik heb nu meer energie dan vroeger"

zaterdag 11 januari 2020 - 06:00
VRT NWS
Herbert Flack moest deze zomer onder het mes voor een hartoperatie. Dit weekend staat hij voor het eerst terug op de planken.

Flack deelde nog niet zo vaak het podium met collega Bob De Moor. Maar daar komt met de komedie ‘Een man een man’ verandering in. Het stuk ging gisteren in première in de Minard in Gent. “De première was heel fijn. Het stuk werkt en dat wil je graag weten als acteur. Het is hilarisch en werd heel goed ontvangen. De schrijvers waren er ook bij. Ik kijk uit naar de tournee door Vlaanderen.”

Herbert Flack nam zijn gezondheid in eigen handen na een controle deze zomer. “Dat is ook meteen mijn tip: ga geregeld voor een check up. Mijn hart heeft de voorbije decennia blijkbaar te genereus gepompt. Ik had last van een aneurysma aan de aorta, een abnormale verwijding. Dat is een tikkende tijdbom op lange termijn. Ik ben dan in augustus, tijdens die hittegolf, geopereerd. Dat was heftig.”

Ik ben het doktersteam heel dankbaar. Ik heb nu meer energie dan vroeger.

Herbert Flack

“Ze zeiden op voorhand dat alles wel goed zou komen. Maar ja, het moet dan natuurlijk ook wel allemaal lukken. Daarna moet je trainen en revalideren. Dat heb ik dan ook flink gedaan. De première van gisteren is een groot deel van mijn motivatie geweest.”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!