Het ideale weekend van Kim Debrie: “De balans vinden tussen werken en genieten"

vrijdag 6 september 2019 - 15:46
Elke zaterdagochtend gaat Kim Debrie op zoek naar mensen die een speciaal of een bijzonder weekend tegemoet gaan. Maar wat is voor Kim een ideaal weekend? Wat kan haar zater- en zondag helemaal top maken?

“Een ideaal weekend is voor mij een weekend dat ik niet thuis ben. Ik hou van citytrippen en gewoon mijn benen onder tafel schuiven om te eten. Maar die ideale wereld bestaat natuurlijk niet altijd.”

Zaterdag klusjes, zondag genieten

“Een ideaal weekend is de balans vinden tussen werken en klusjes doen en genieten. Ik doe liefst alle huishoudelijke taken op zaterdag zodat ik zondag tijd heb om te chillen.”

Kims weekends zitten vaak heel vol. “Ik moet oppassen dat ik mijn weekend niet te vol stop. Want ik ben geneigd om heel veel te doen in één weekend. Soms te veel, dus het zou niet slecht zijn om bepaalde zondagen het wat kalmer aan te doen.”

Ik moet oppassen dat ik mijn weekend niet te vol stop.

Kim Debrie

Op een ideale zondag blijft Kim wat langer in haar bed liggen “Een topzondag is voor mij een dag waarop ik in bed kan blijven liggen tot mijn dochter Noa wakker wordt. Dat is meestal toch nog pijnlijk vroeg voor een zondag, zeven uur ongeveer.”

Voor de rest van de dag wil Kim vooral genieten van haar gezin. “Eerst maak ik een ontbijtje met vers fruit en vraag ik aan mijn man om pistolets en koffiekoeken te gaan halen bij de bakker. Ik hou van mijn pyjama en probeer 'm nog heel de voormiddag aan te houden. In de namiddag gaan we op stap.

Kippensoep

Waar Kim ook echt van kan genieten is eten bij haar moeder en grootmoeder. “Op zondag gaan eten bij mijn grootmoeder is echt geweldig, haar kippensoep is zalig!”

Lang in bed liggen

Een jonge Kim Debrie was tijdens het weekend een typische tiener. “Ik bleef ook tot ’s middags in mijn nest liggen. Nu begrijp ik dat écht niet waarom tieners dat doen. De dag is al veel te kort, je verspilt tijd door zo lang in je bed te liggen!”

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!