Sven De Ridder over 'Torpedo': "De cast kreeg een staande ovatie van de héle zaal, ongezien in België"

zondag 18 augustus 2019 - 15:42
Vanaf woensdag 23 oktober kan je gaan kijken naar de Vlaamse actiefilm 'Torpedo'. De film vertelt het verhaal van een bende Vlaamse rebellen die een gekaapte Duitse onderzeeër van Congo naar de Verenigde Staten varen. Sven De Ridder, een van de hoofdrolspelers vertelde aan Kim Debrie hoe het eraan toeging op de première.

"Ik ben zo trots! Het was mijn twintigste filmpremière en ik heb nog nooit meegemaakt dat de cast een staande ovatie krijgt van de hele zaal. Het publiek veerde recht en joelde, dat is ongezien in België!"

De film heeft Hollywood-allures en maakt een kinderdroom van Sven waar. "Dit is het soort film dat ik als achtjarige jarige jongen in de filmzaal zag, een soort 'Raiders of the Lost Ark', en waarvan ik dacht hoe ongelofelijk het zou moeten zijn om erin te kunnen meespelen. En het is nu gebeurd met 'Torpedo'! Als ik de film nu zelf zie, kan ik bijna moeilijk geloven dat we dat allemaal hebben gedaan. Dat het allemaal is geworden wat je op het scherm ziet. Ik ga de film zeker nog een paar keer bekijken, en absoluut niet incognito! Hiervoor wil ik met trots alle lof in ontvangst nemen!"

"Een 50 meter lange spectaculaire set"

De opnames van de film vonden al in 2018 plaats, spectaculaire set incluis. "De film is vorig jaar opgenomen tijdens de hele warme zomer, dus het was echt wel zweten tijdens de opnames. De opnames vonden plaats in Malta en in Ravels in België. Het interieur van de duikboot is nagemaakt op een 50 meter lange set. Die set stond in Ravels op het militair domein. Dat was heel indrukwekkend!"

Sven op de première

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!