Herbekijk 3 legendarische reeksen uit de jaren 60 op VRT NU

woensdag 20 mei 2020 - 10:09
Wij heren van Zichem
Wij heren van Zichem
In de jaren 60 werd het stil in de straat toen de toenmalige BRT afleveringen van 'Johan en de Alverman', 'Beschuldigde, sta op' en 'Magesien' uitzond. Vanaf donderdag 21 mei kan je ze herbekijken op VRT NU.

Op donderdag 21 mei gaan we op Radio 2 terug naar de sixties. Wij kozen uit het rijke archief van de VRT drie legendarische reeksen waar in de jaren 60 massaal naar gekeken werd. Je kan ze helemaal gratis herbekijken op VRT NU.

Johan en de Alverman

'Johan en de Alverman' was een Vlaamse jeugdtelevisieserie uit 1965 met Jef Cassiers als de Alverman en Frank Aendenboom als Johan Claeszoons, een jonge dokter.  Johan ontmoette in het Nekkersbos een vreemd mannetje, de Alverman, die nauwelijks kan praten en ze worden vrienden. 
De Alverman werd door Koning Alberik uit de wereld Avalon verbannen naar de wereld van de mensen als straf voor zijn nieuwsgierigheid. Hij mag pas terug naar zijn volk als hij iets kan meebrengen wat van nut kan zijn voor het hele volk van Avalon. Zijn magische fluit en zijn toverring Fafifoerniek komen bij zijn avonturen goed van pas.

Johan en de Alverman

Beschuldigde, sta op

'Beschuldigde, sta op' was een Vlaamse advocatenserie van 1964 tot 1980. In de serie werden fictieve en authentieke assisenprocessen nagespeeld. 

Beschuldigde sta op

Magesien

'Magesien' was het eerste satirische televisieprogramma op de Vlaamse televisie. Het liep van 1968 tot 1972. De grappen kwamen onder meer van Walter Capiau, Jan Van Rompaey en Johny Voners.

Magesien

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!