15 films uit de jaren 80, nu ook op Netflix

woensdag 4 april 2018 - 11:00
Geen plannen vanavond en zin om terug te keren in de tijd? Wij vonden deze iconische jaren 80-films op Netflix. Niemand die toen al van bingewatchen had gehoord, maar "back to the future": nu kan het dus wel!

Back To The Future

De film draait om de zeventienjarige Marty McFly, die per ongeluk terugreist naar het jaar 1955 en daar zijn eigen bestaan in gevaar brengt wanneer hij voorkomt dat zijn ouders elkaar ontmoeten.

Ghostbusters

Ghostbusters gaat over drie parapsychologieprofessors, die onderzoek verrichten naar het bestaan van geesten. Ze verliezen hun baan bij een universiteit en zonder bron van financiering gebruiken ze hun opgedane kennis om te starten met een bedrijfje, gespecialiseerd in het opruimen van spoken onder de naam Ghostbusters. 

The Terminator

The Terminator is een Amerikaanse sciencefictionfilm met veel thrillerinvloeden die werd geregisseerd door James Cameron. Het thema van het verhaal is de strijd om de heerschappij over de aarde tussen mens en machine, die in de toekomst plaatsvindt. 

Rain Man

De film gaat over Charlie Babbitt, gespeeld door Tom Cruise, een egoïstische yuppie, die ontdekt dat het grootste gedeelte van de erfenis van zijn vader gaat naar Raymond, zijn autistische broer, van wiens bestaan Charlie niets af wist.

The Karate Kid

The Karate Kid is een film uit 1984, de film combineert elementen van een martialartsfilm met een Underdog-verhaal. De film kreeg zelfs drie vervolgen en een kort lopende animatieserie.

Platoon

De film laat het leven zien van een peloton Amerikaanse soldaten tijdens het vechten in de jungles van Vietnam, door de ogen van een jonge militair. Twee sergeants botsen wanneer één van hen meedoet aan een bloedbad onder Vietnamese dorpelingen.

Scarface

De film vertelt het verhaal van Tony Montana, de Cubaanse bootvluchteling die zich ontpopt tot de grootste maffiabaas van Miami.

Coming to America

Coming to America gaat over een Afrikaanse prins die met zijn beste maat en dienaar naar Amerika trekt om daar een bruid en toekomstige prinses te zoeken. Niet alleen krijg je een mooi romantisch verhaal voorgeschoteld, maar er zijn ook een heleboel komische momenten te zien in deze film. 

Annie

Annie vertelt het verhaal van een 11-jarig weesmeisje met haar ondeugend hondje. Annie, die bekend staat om haar grote bos rode krullen, woont in een weeshuis samen met een aantal andere meisjes.

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!