5 workout-outfits van Jane Fonda om nooit te vergeten

maandag 13 april 2020 - 11:33
Jane Fonda
In de jaren 80 was Jane Fonda het fitness-icoon bij uitstek. Ze kreeg heel de wereld aan het aerobiccen met haar workoutvideo's. Meer dan 17 miljoen exemplaren gingen over de toonbank. Wat anno 2020 nog altijd tot de verbeelding blijft spreken zijn haar pakjes, beenwarmers en zweetbandjes! Wij verzamelden haar leukste outfits voor een heerlijk nostalgische trip.

"Ik was de eerste die zulke video's op de markt bracht. Timing is alles", vertelde Fonda in een interview in 2014. "Vóòr mijn video's uitkwamen, was er ook nog niet echt een video-industrie. Maar dan vonden mensen het toch de moeite om te investeren in een videorecorder. En ook niet onbelangrijk, sindsdien is het ook perfect oké dat vrouwen spieren hebben!"

De video waar het allemaal mee begon in 1982

Lila leggings gecombineerd met bijpassende beenwarmers en een gestreepte top, Jane Fonda liet niets aan het toeval over!

Wie zegt dat mode en sport niet samen gaan?

Let vooral op de franjes als elegant detail aan Jane's topje. 

Ook in glitter kan je je in het zweet werken

Dit had ook een perfecte outfit voor het Eurovisiesongfestival kunnen zijn, denken wij.

Bloemetjes boven

Ze kwam toch echt met alles weg?

Klassiek zwart

Er bestaat ook zoiets als 'the little black dress' in sportoutfits, zoals Jane Fonda hier toont. Stijlvol en tijdloos, maar de subtiele beenwarmers en zweetband konden niet ontbreken uiteraard.

Op haar 82ste kan ze het nog altijd

Intussen is Jane Fonda 82 en heeft ze duidelijk nog geen afscheid genomen van de turnmatjes. Zo deelde ze onlangs een video met archiefbeelden van haar iconische workouts terwijl ze zelf nog gezwind de benen de lucht in zwierde. Het ging niet om een comeback van Fonda in de fitnesswereld, met de video wou ze aandacht vragen voor de klimaatproblematiek, waar ze zich al jaren voor inzet. 

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!