Bekijk 7 iconische jaren 80-programma's op VRT NU

maandag 9 april 2018 - 09:00
Niet alleen je radio is deze week extra nostalgisch naar de jaren 80, ook op VRT NU kan je zappen naar de eighties.

TV Touché

Humoristisch programma gepresenteerd door Herman Van Molle, Jessie De Caluwé en Alida Neslo. Het programma deed zich voor als een echt actualiteitsmagazine, terwijl het eigenlijk ging om een verzameling satirische montages.

Drie uur Jessie

Met 'Drie uur Jessie' kreeg Jessie De Caluwe haar eigen praatprogramma. In de jaren 80 en 90 werd ze al snel de 'leading lady' van de BRT genoemd.

Het Journaal met Johan Op de Beeck

Johan Op de Beeck is een bekend tv-gezicht en heeft een serieuze carrière in de media en de journalistiek achter de rug. Hij was actief als ankerman van het VRT-journaal, documentairemaker, directeur van Canvas, presentator en interviewer van verschillende talkshows en hoofdredacteur van verschillende media in binnen- en buitenland.

Leven en Laten Leven

In deze aflevering heeft Gil Claes het onder andere over de bidsprinkhaan, natuurreservaten langs de Sûre en de vervuiling van de Schelde.

Hitring

Van 1980 tot 1982 presenteerde Kurt Van Eeghems alterego Raphaël Goossens het muziekprogramma Hitring. 

Gala van de Gouden Bertjes

Tijdens het Gala van de Gouden Bertjes eerde de BRT zijn televisiesterren door hen te nomineren voor een 'Gouden Bertje'. De show vond elke oudejaarsavond plaats van 1987 tot 1996 en werd gepresenteerd door Marleen Gordts en Herman Van Molle.

Het Liegebeest

Het Liegebeest is een poppenserie over een groen, slangachtig wezen dat altijd leugens vertelt. Hij woont in een middeleeuws kasteel op Regenboogeiland. Zijn kasteelgenoten zijn de meest vreemde bewoners.

Kwidam

Quiz gepresenteerd door Marleen Gordts waarin de deelnemers gemanipuleerde foto's moesten herkennen.

Eerste keer VRT NU? Zo werkt het!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!