Keukenklassiekers uit de 80's: gevulde eitjes en pechen met tonijn

vrijdag 16 april 2021 - 11:25
Eieren
The Messy Chef Jelle Beeckman neemt je mee naar de keuken van de jaren 80 met deze iconische klassieker: gevulde eitjes en pechen met tonijn.

Perzik met tonijn

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 400 gram perziken uit blik

  • 300 gram tonijn uit blik

  • Paar takjes bieslook

  • ½ theelepel mierikswortelpasta

  • 2 theelepels ketchup

  • 3 eetlepels vers gemaakte mayonaise

  • ½ teentje look

  • Sap van ¼  citroen

  • Rasp van de schil van de citroen

  • Restje oud brood

  • Klontje boter

Aan de slag

  1. Snijd een sneetje oud brood in stukken en bak deze krokant in een klontje boter. Kruid daarna met peper en zout en laat ze afkoelen op een vel keukenrol.

  2. Snijd de bieslook en look erg fijn. Laat de tonijn uitlekken. Meng er de ketchup, mayonaise, mierikswortel, sap van de citroen, schil, bieslook en look onder samen met 2 eetlepels van het sap van de perziken.

  3. Vul de perzik met een lepel tonijnsalade en werk af met de kruimels van brood.

Gevuld eitje met Parmezaan

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 4 eitjes

  • 1 theelepel mayonaise

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 eetlepel crème fraîche

  • 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas

  • Paar takjes bieslook

  • Peper

Aan de slag

  1. Kook de eitjes voor 7 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze.

  2. Haal voorzichtig het eigeel er uit. Meng er alle ingrediënten onder behalve de bieslook en roer goed voor een smeuïge vulling.

  3. Vul de eitjes met een lepeltje of doe de vulling in een spuitzak en vul ze op die manier. Werk af met peper van de molen en bieslook.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Aanbevelen via mailSturen via mail

het gezegd heeft!