Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 80week

Keukenklassiekers uit de 80's: gevulde eitjes en pechen met tonijn

di 12 apr. - 2:48

The Messy Chef Jelle Beeckman neemt je mee naar de keuken van de jaren 80 met deze iconische klassieker: gevulde eitjes en pechen met tonijn.
Eieren
© Foto Unsplash

Perzik met tonijn

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 400 gram perziken uit blik

  • 300 gram tonijn uit blik

  • Paar takjes bieslook

  • ½ theelepel mierikswortelpasta

  • 2 theelepels ketchup

  • 3 eetlepels vers gemaakte mayonaise

  • ½ teentje look

  • Sap van ¼  citroen

  • Rasp van de schil van de citroen

  • Restje oud brood

  • Klontje boter

Aan de slag

  1. Snijd een sneetje oud brood in stukken en bak deze krokant in een klontje boter. Kruid daarna met peper en zout en laat ze afkoelen op een vel keukenrol.

  2. Snijd de bieslook en look erg fijn. Laat de tonijn uitlekken. Meng er de ketchup, mayonaise, mierikswortel, sap van de citroen, schil, bieslook en look onder samen met 2 eetlepels van het sap van de perziken.

  3. Vul de perzik met een lepel tonijnsalade en werk af met de kruimels van brood.

Gevuld eitje met Parmezaan

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 4 eitjes

  • 1 theelepel mayonaise

  • 1 eetlepel mosterd

  • 1 eetlepel crème fraîche

  • 2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas

  • Paar takjes bieslook

  • Peper

Aan de slag

  1. Kook de eitjes voor 7 minuten. Laat ze afkoelen en pel ze.

  2. Haal voorzichtig het eigeel er uit. Meng er alle ingrediënten onder behalve de bieslook en roer goed voor een smeuïge vulling.

  3. Vul de eitjes met een lepeltje of doe de vulling in een spuitzak en vul ze op die manier. Werk af met peper van de molen en bieslook.

Nog meer kookinspiratie nodig? Ga dan zeker naar de website van Messy Chef Jelle Beeckman en volg hem op Instagram!

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet