Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

10% winkeliers lijdt zwaar omzetverlies door wegenwerken in Antwerpen

wo 14 jun. - 1:53

Door de verschillende wegenwerken in Antwerpen - waaronder de knip van de Leien - blijft het omzetverlies bij de meeste handelaars beperkt. Tien procent heeft het wel zwaar te verduren, hun omzet is met de helft gedaald. Dat blijkt uit een enquête van zelfstandigenorganisatie Unizo bij meer dan 1500 zelfstandigen in het Antwerpse.
winkels Meir

Zwaar omzetverlies

Unizo hield de enquête vlak vóór de knip van de Leien, en deed die nog eens opnieuw enkele dagen erna. 1 op de 5 zelfstandigen zegt geen omzetverlies te lijden, en voor zo'n 75 procent van de ondernemers die meededen aan de steekproef schommelt het omzetverlies tussen enkele procenten en 25 procent. Een kleine minderheid ondervindt wel grote gevolgen van de werken: 1 op de 10 zelfstandigen hebben een groot omzetverlies van 50% of meer. Zij liggen allemaal in een werfzone. 

Overleg nodig

Unizo zal binnenkort met de handelaars aan tafel zitten om te bekijken wat er kan verbeteren en dat voorleggen aan de stad en de verantwoordelijken voor de werken. Unizo vindt het ook belangrijk dat de stad de mensen blijft informeren over hoe ze toch nog in de stad kunnen raken. Meer informatie daarover vind je trouwens op deze website

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet