Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

  • Antwerpen

mis niets!

Aha!

Radio 2 stelt voor

consument

Erop uit

5 tips om goed te slapen tijdens warme nachten

ma 13 jun. - 15:06

Er staan warme nachten voor de deur. Geraak jij dan ook moeilijk in slaap? Inge Declercq, slaapexpert en neuroloog aan het UZA, geeft een paar tips om de koelte te bewaren.

"Je centrale lichaamstemperatuur, degene die omhoog gaat wanneer je koorts maakt, moet naar beneden om goed te kunnen slapen", zegt slaapexpert Inge Declercq. "Maar als de omgeving té warm is, dan wordt het inslapen moeilijker. De ideale temperatuur in de slaapkamper is 15 tot 19 graden Celcius."

Hier zijn al een paar tips om de nacht door te komen: 

Lauwe douche

Neem voor het slapen gaan een lauwe douche, geen koude. Zo ga je de juiste afkoeling van de huidtemperatuur veroorzaken.

Het juiste beddengoed

De keuze van je lakens kan je ook enorm helpen. Kies voor natuurlijke stoffen, zoals katoen of lyocell. Deze stoffen ventileren goed en drijven het vocht af. 

Verluchten

Verlucht de kamer goed voor je gaat slapen. Wie in een stille omgeving woont, kan met de ramen open slapen. Woon je op een drukkere weg? Zet dan je slaapkamer deur open voor een goede circulatie.

Een ventilator in de slaapkamer is ook een goed idee. Maar zet die op voor je gaat slapen, want een ventilator maakt lawaai en ook dat kan je nachtrust verstoren. 

Genoeg drinken

Bescherm je overdag goed tegen oververhitting door voldoende water te drinken. Je drinkt best 1 à 2 uur voor het slapen gaan niet meer. Het zorgt voor een volle blaas en ook dat kan je slaaprust verstoren. 

Naakt slapen? 

In je blootje slapen kan helpen, maar niet voor iedereen. Sommige mensen kunnen het gevoel van naakt slapen niet verdragen en gaan daardoor ook wakker liggen. In dat geval kan je best iets duns over je lichaam leggen. 

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

& wees als eerste bij voor tickets, meet and greets of gewoon de nieuwe podcasts.

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet