Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Antwerps modegids Tanguy Ottomer: "Shoppen op de Meir vanaf 11 mei zal géén funshoppen of snuisteren zijn"

di 5 mei - 14:17

Vanaf maandag 11 mei gaan we opnieuw mogen shoppen. Maar wel met regels en afspraken: rechts lopen, pijlen volgen... Tanguy Ottomer is mode-stadsgids in Antwerpen. In 'Spits met David' vertelde Tanguy wat hij denkt over het shoppen in modestad Antwerpen vanaf 11 mei.
© De Meir in Antwerpen vóór corona

Niet meer snuisteren en funshoppen

"Dat gaat de shopervaring absoluut veranderen", vindt Tanguy. "Het is een beetje zoals in Londen zoals de mensen daar op de bus wachten in een rijtje. Dat is echt wel heel respectvol, de eerste die er is, mag als eerste binnen gaan, geen gedrum. Ik probeer dat wel positief in te zien. Maar snuisteren, funshoppen is er niet meer bij. De impulsaankopen ga je in je zetel, thuis doen. Het wordt allemaal veel gerichter. Die en die winkel en dan shluss!"

Ik wil kleren voelen

"Het lijkt een beetje op een kleuterklasje, maar het is beter voor de winkels dat ze opendoen dan dat ze gesloten blijven. Ik ga zelf véél liever een winkel binnen om kleren te voelen. Ik moet nog altijd kleding kunnen voelen. Zien is niet genoeg voor mij.  Je moet natuurlijk je voorzorgen nemen, misschien handschoentjes aandoen. Ik heb ook standaard een ontsmettingsmiddel mee. Als ik iets heb aangeraakt, ontsmet ik mijn handen.  Zo gaan we dat een tijdje moeten doen"
Vrouwen moeten winkelen als mannen? Snel, efficiënt. "Ocharme de vrouwen", lacht Tanguy. "Een zaterdagmiddag op de Meir zal niet meer hetzelfde zijn!"

Geen werk als gids sinds 13 maart

"Sinds 13 maart heb ik niks meer te doen als modegids. Niets. Die coronacrisis was een doodsteek voor dat werk. Ik had drie boeken op stapel staan, dat was al vastgelegd vóór de coronacrisis begon. Maar door alle tijd die ik heb, zijn ze klaar, veel sneller dan voorzien!" besluit Tanguy. 

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet