Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: 20 jaar eregalerij

20 jaar eregalerij

Arno is nog niet uitgezongen: "Ik ben verslaafd aan optreden, het geeft me al heel mijn leven kracht"

zo 25 apr. - 3:30

'Oh la la la' van TC Matic werd opgenomen in De Eregalerij van Radio 2 in de online show '20 jaar Eregalerij'. Arno, die nog altijd herstelt van pancreaskanker, kwam de honneurs zelf waarnemen bij Christel Van Dyck en Jelle Cleymans in het Kursaal in Oostende.

De klassieker van TC Matic dateert al uit 1981, maar Arno speelt het nog altijd met veel liefde voor zijn publiek. "Ik raak het niet beu gespeeld. En dan nog, zulke nummers moet je spelen voor je publiek uit respect. Je mag ze niet teleurstellen, want ze hebben betaald voor mij. Zonder je publiek ben je niks uiteindelijk. Je mag niet pretentieus worden."

In november 2019 kreeg Arno te horen dat hij pancreaskanker heeft. Er volgden al een operatie, chemo en bestralingen. De diagnose dwong hem om anders in het leven te staan, gisteren en morgen bestaan niet meer, alleen vandaag telt. "Ik heb een van de zwaarste kankers, maar ik leer ermee leven. Het is bijna cliché om te zeggen, maar ik leef alleen vandaag. Ik kan nog spelen en dat geeft me kracht."

"Als ik met griep op het podium stap, dan ben ik daarna genezen"

Optreden op De Eregalerij, zij het dan zonder publiek, het doet Arno zichtbaar deugd. "Ik ben verslaafd aan optreden. Het geeft me adrenaline, al mijn hele leven lang. Als ik met griep op het podium stap, dan ben ik daarna genezen. Ook andere artiesten kennen dat fenomeen. Op het podium staan is iets fysieks, maar het is ook een mentaal proces. Het geeft me een kracht, hoe het komt, dat weet ik niet en ik wil eigenlijk niet wéten hoe het komt. Het is er, en het heeft me nog nooit bedrogen, die kracht is er àltijd."

Eerder dit jaar bracht Arno voor het eerst nieuwe muziek uit na zijn kankerdiagnose. Hij herwerkte zijn nummers ‘Solo Gigolo' uit 2002 en ‘Quelqu’un a touché ma femme' uit 2010. Arno is muzikaal zeker nog niet uitverteld dus.

Zo klonk 'Solo Gigolo' op de Eregalerij in 2021

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet