Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

björn soenens gaat door

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Afbeelding van het programma: de inspecteur

de inspecteur

Autismevriendelijk toerisme? Het kan!

di 23 jul. - 6:15

De provincie Antwerpen laat een stappenplan maken voor 20 attracties. Zo kunnen kinderen met autisme zich beter voorbereiden en zonder stress genieten van een speeltuin of een dierentuin.

Structuur en veiligheid

Een stappenplan brengt alles in kaart wat het kind moet weten over de attractie om zich vooraf goed te kunnen voorbereiden en niet voor verrassingen te staan. Met foto’s, pictogrammen en teksten krijgt het kind een zo volledig mogelijk overzicht.

Voor binnenspeeltuin 'De Putten' in Kasterlee is er bijvoorbeeld een plannetje waarop staat dat er veel drukte en lawaai kan zijn maar ook dat je er pannenkoeken kan eten en dat je je schoenen moet uit doen. Een kind met autisme weet zo'n dingen graag op voorhand en voelt zich zo sneller op z'n gemak tijdens het spelen.

België en Nederland

De provincie Antwerpen stapte als eerste mee in het project. Maar intussen kan je op de site van 'Tourisme voor autisme' attracties en uitstappen vinden in heel België. Ken je zelf nog andere autismevriendelijke initiatieven die nog niet op de site staan? Dan kan je ze altijd mailen naar info@toerismevoorautisme.be

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet