Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

radio2 top2000

winwin

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Bekende Vlamingen herinneren zich 'The Queen of Rock'n Roll' Tina Turner: "We verliezen een absoluut icoon"

do 25 mei - 11:15

The Queen of Rock'n Roll is niet meer. Ze was een voorbeeld voor velen en heeft ook verschillende BV's geïnspireerd. "Nobody lives forever, maar zij wel, want zij heeft enorme geschiedenis geschreven", vertelt zangeres Natalia.
Tina Turner
© VRT

"Wat een figuur was dat!"

"Nobody lives forever, maar zij wel, want zij heeft enorme geschiedenis geschreven", vertelt Natalia tijdens Radio2 Wijs. "Ik heb ze twee keer live aan het werk gezien. Zelfs vanop de eerste rij! Ik leerde haar muziek kennen toen ik zelf een optreden gaf en er een dronken man op me afkwam om te zeggen dat ik liedjes van Tina Turner moest zingen. Na haar op te zoeken, was ik onmiddellijk fan. Wat voor een figuur is dat!"

"We verliezen hier een absoluut icoon"

In 1989 had Willy Sommers het geluk om Tina Turner in levende lijve te ontmoeten tijdens 'Tien Om Te Zien'. Een ontmoeting die Willy niet snel zal vergeten. "Tina Turner is eens naar de opnames van Tien Om Te Zien in Denderleeuw gekomen. Niemand kon het geloven! Ze was te laat geland en is op het laatste moment nog aangekomen in een supersexy jurkje en helemaal ingesmeerd met olie. Ik stond te trillen, want ik was een superfan van haar en nu mocht ik naast haar staan, een wereldster!"

"Het was een prachtige dame met zoveel energie, een prachtige stem, ze kon dansen, bewegen en dan een geweldige live-band achter haar. We verliezen hier een absoluut icoon."

"Het was een ongelofelijk straffe vrouw"

"Ik was er niet klaar voor dat ze er niet meer zou zijn", vertelt regisseur Jan Verheyen, "Ze speelde mee in 'Mad Max Beyond Thunderdome' in 1985. Het gekke is, dat het daarbij gebleven is. Ze speelde een fantastische rol in de film van een sexy dame. Na de Mad Max-film heeft ze enkel nog als haarzelf opgetreden. Het laatste wat ze gedaan heeft in film was in 1983 en speelde ze met Arnold Schwarzenegger. Ik was fan!"

"Ze heeft ook een film gemaakt over haar eigen leven: 'What's Love Got to Do with it' met Angela Basset en Ike Turner. Zij waren beiden genomineerd voor de Oscars voor die rol. Het was een prachtige film en daar zien we wat voor sterke vrouw ze geweest is."

"Mijn kindertijd zat vol met jouw muziek. We gaan je allemaal missen"

"Zang, schoonheid, talent, wijsheid", zo schrijft Eurovisiesongfinalist Gustaph het op zijn Instagram. "Een koningin. Een icoon. Mijn jeugd was gevuld met jouw muziek, we zullen je allemaal missen. Rust in kracht, koningin."

'The Best', de openingsdans van James en Dorian 

James Cooke en echtgenoot Dorian Liveyns dansten hun eerste dans op het liedje 'The Best' van Tina Turner, gecoverd door Natalia

"Ze blies nog een handkusje naar mij"

Televisiepresentator Luc Appermont heeft Tina niet enkel gezien, hij heeft haar ook nog eens mogen helpen! "Ik stond als jobstudent te werken op Jazz Bilzen en Tina Turner kwam optreden", vertelt Luc Appermont tijdens Radio2 Ann&Daan. "Ze had een minirokje aan en erg hoge hakken. Ze kon de festivaltrappen niet op. Haar man Ike keek haar niet eens aan, dus heb ik besloten om haar met het handje de trappen op te helpen. Achteraf blies ze nog een handkusje naar mij."

"Hoe nors haar man Ike was, zo empathisch en aandachtig was Tina. Ze kwam vaak naar België om op te treden en ze was altijd vriendelijk. Ze isoleerde zich niet van de mensen en ze had zeker geen sterallures, ook al had ze daar recht op", lacht Luc.

"We verliezen een ICOON"

Loredana De Amicis van muziekgroep 2 Fabiola deelt op haar instagram dat ook zij Tina Turner enorm zal missen. "We verliezen een ICOON. Rust in vrede Tina Turner. #simplythebest"

"Zo'n lieve madam!"

Ook Bart Peeters kreeg de kans om een praatje te slaan met Tina. Hij deelt de archiefbeelden uit 1986 op zijn Instagram. "Zo’n lieve madam! Ze was simply het beste bewijs dat supersterren vriendelijke mensen kunnen zijn, ook tegen een verlegen twintigerke… Tina Turner forever!"

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet