Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

"Beleggen in Bitcoins, dat is wérken." - Tess, 19-jarige Bitcoin trader

di 17 sep. - 6:30

Als je de verhalen mag geloven, kan je met Bitcoins slapend rijk worden. Maar wie er dagdagelijks mee bezig is, weet dat ook de Bitcoins niet aan de bomen groeien...

Gratis geld? Vertrouw het niet! 

Als iemand je aanbiedt om van jouw geld méér geld te maken, dan moet er meteen al een alarmbelletje afgaan. Niemand kan de koersen van cryptomunten voorspellen. Hoogstens een berekende gok doen. En als je daarin wilt meegaan, maak dan vooral zélf een profiel aan en koop de aangeraden munten zelf. (maar blijf àltijd kritisch en voorzichtig!) 

Oplichters gebruiken heel graag de Bitcoin hype om je nog wat extra geld af te troggelen. Maar er bestaan geen trucjes om altijd te kopen als de koers laag staat en altijd te verkopen als de koers hoog staat.

Investeren kan je leren

Als je méér wilt doen met Bitcoins dan er zo nu en dan eens een gokje mee te wagen, dan zal je moeten zorgen dat je je bijschoolt. Zorg dat je weet waarvoor de munt waarin je investeert staat, en wie en wat erachter zit. Om een beetje een gevoel te krijgen van de normale bewegingen van de koers van de munt, houd je die best eerst een tijdje in het oog. Zo leer je wat een hoge prijs is voor de munt en wat er een lage prijs voor is. En om het helemaal af te maken kan je ook het financiële nieuws wat beter opvolgen, zo zie je ook welke dingen een invloed hebben op de hogere of lagere koers. 

Tess, de 19-jarige Bitcoin trader

Tess is 19 en doet aan paardrijden op topniveau. Toen ze vorig jaar, na haar middelbaar, een studierichting moest kiezen maakte ze zich zorgen hoe ze haar dure hobby zelf zou financieren. Op aanraden van haar moeder volgde ze een cursus over het traden in Bitcoin. Toen ze na 2 maanden op de hogeschool merkte dat ze haar laptop in de les vooral gebruikte om de beurzen op te volgen ipv om notities te nemen, besloot ze om haar studie leerkracht lager onderwijs te pauzeren en zich volledig te storten op de Bitcoinmarkt. Naar eigen zeggen met succes. 

Maar dat succes komt er niet zomaar. Tess is elke dag bezig met haar cryptomunten. Het doel is 1% winst per dag. Dat komt overeen met je geld dat aan de huidige rentevoet 10 jaar lang op je spaarboekje staat. 1% dat is niet weinig in banktermen, maar dat klinkt ook niet spectaculair. Nochtans, als je €100 een jaar lag élke dag zou beleggen met een winst van 1%, dan heb je na 365 dagen €3740,93

Tess doet vooral aan "daytraden", dan volg je het op- en neergaan van de koers van dichtbij op en probeer je verschillende keren per dag te kopen als de koers in een dipje zit en te verkopen wanneer ze een topje bereikt. Maar je kan ook kiezen om "longposition te gaan", dan wacht je af tot op een bijzonder gunstig moment om te kopen en wacht dan ook weer rustig af tot de koers hoog genoeg staat om te verkopen. 

Maar om deze trading-strategieën goed in te zetten, heb je toch enige kennis en ervaring nodig. Je probeert ten slotte altijd de toekomst te voorspellen. En dat gaat gemakkelijker als je goed bestudeert wat het bedrijf doet dat achter je cryptomunt zit. Slapend rijk worden blijft dus een fabel. Want ook traden in cryptomunten is hàrd werken.  

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet