Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

Afbeelding van het programma: de madammen

de madammen

Chris Dusauchoit over kerstcadeaus voor je huisdier: "Koop niet te veel en geef niet alles in één keer"

di 21 dec. - 11:37

Het is binnenkort Kerstmis. Natuurlijk beseft je hond of kat dat niet. Maar je kan je huisdier wél blij maken met een kerstcadeautje!
© Canva

"Zorg ervoor dat je geen cadeau voor jezelf koopt", vertelt Chris Dusauchoit aan Siska Schoeters bij De Madammen. "Koop iets waar je je kat plezier mee doet. Als je bijvoorbeeld weet dat je kat heel graag hoog slaapt, dan is een hangmat voor katten misschien een goed idee. Die maak je met zuignappen vast aan het raam zodat je kat gezellig naar buiten kan kijken tijdens het dutten. Alles hangt natuurlijk af van het karakter van je kat. Maar veel katten vinden laserstralen wel leuk. Als ze dat tof vinden, dan is dat zeker een geslaagd cadeau. Je moet ontdekken wat je kat leuk vindt. Dat doe je door hem of haar te triggeren."

“Bij mijn hondjes ben ik nogal een grote voorstander van het geven van puzzels. Nee, geen puzzels die je in elkaar moet leggen, maar een speeltje waardoor het eten uitdagender wordt. Misschien koop ik dit jaar wel een luxueus bed voor mijn hond. Die gaan daar zeker graag in liggen. Er bestaan zelfs bedden met een soort geheugen. Die onthouden hoe je hond of kat ligt. Voor oudere dieren met stramme spieren is dat zeker een goed idee. Op een wat oudere leeftijd, kan een superzacht bed wel aangenaam zijn. Je hebt zelfs bedjes die verwarmd zijn!”

Denk aan de darmen van je huisdier. Als het misgaat, ben jij het die de boel mag opkuisen!

— Chris Dusauchoit

"Je koopt ook best niet te veel speeltjes voor je huisdier en bied het niet allemaal in één keer aan. Wist je dat je oneindig vaak hetzelfde cadeau kan geven aan een kat? Dat doe je door het regelmatig weg te stoppen. Als je het altijd laat liggen, gaan ze niet meer geïnteresseerd zijn. Haal het dus af en toe weg en haal het dan weer boven. Je kat kan dan door het dolle heen zijn omdat die elke keer weer denkt dat ze dat speeltje nog nooit gezien heeft!"

Geen chocolade of avocado

Is je huisdier laten meegenieten van het kerstmenu een goed idee? Je moet altijd opletten dat je niets geeft wat giftig is. Chocolade aan honden en katten geven is bijvoorbeeld niet zo verstandig. Sommige dingen zijn echt gevaarlijk, denk maar aan avocado. Dingen die wij lekker vinden en op tafel zetten, kunnen echt wel gevaarlijk zijn."

"Eigenlijk kan je een hond waanzinnig blij maken met een simpel been. Dat is goed voor zijn tanden en daar is hij uren zoet mee. Je hond is daar zo blij mee als een klein kind! Je ziet dat ook: je hond gaat een hoekje in huis opzoeken waar hij zich kan wegsteken, om zo op zijn of haar gemak met het bot te kunnen spelen. Dat is heel mooi om te zien.”

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet