Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

De belastingspecial 2022: De Inspecteur loodst je ook dit jaar vlot door je aangifte

wo 1 jun. - 12:38

Oei, is het alweer die tijd van het jaar? Ja dus. Binnenkort moet onze belastingaangifte weer binnen, en heel wat Belgen zien daar elk jaar ongelofelijk tegenop. Zie jij ook door het bos de bomen niet meer? Volg dan tijdens de week na Pinksteren de grote belastingspecial van De Inspecteur, met dit jaar voor het eerst een callcenter op zaterdag!
© Foto: VRT

Die dekselse deadline

Aiai, dat wordt weer stressen voor heel wat mensen. Want je aangifte moet ook dit jaar op tijd aankomen bij de belastingen:

  • Via Tax-on-web moet je je belastingaangifte ten laatste indienen op 15 juli 2022. (Let erop dat je ze ook daadwerkelijk verstuurt, nalezen is niet genoeg!)
  • Als je nog een papieren belastingbrief invult, dan moet die al op 30 juni 2022 in de bus vallen bij de fiscus.
  • Accountants hebben dan weer tot en met 30 september 2022 de tijd.

Voor die laatste categorie is er dit jaar trouwens goed nieuws. Dient jouw accountant je aangifte in vóór eind augustus, dan geeft de fiscus jou een voordeel. Als je recht hebt op een terugbetaling, zul je die vroeger ontvangen. Als je moet bijbetalen, zul je daar meer tijd voor krijgen.

Wat verandert er dit jaar?

Er verdwijnen dit jaar 34 codes uit de aangifte, maar er komen er wel 48 nieuwe bij, waarvan er 18 gerelateerd zijn aan covid. Terwijl we weten dat de aangifte voor veel mensen sowieso al een fiscaal kluwen is, waar ze kop noch staart aan krijgen. 

De kans bestaat dus dat ook jij met vragen zit. De Inspecteur zoekt voor jou naar de antwoorden.

Vanaf 7 juni maken we er samen werk van

Worstel jij met je belastingaangifte voor het aanslagjaar 2022? Dan helpt De Inspecteur jou graag.

Sven Pichal beantwoordt de meest prangende fiscale vragen in de belastingspecial van De Inspecteur, van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 juni.

Benieuwd waarvoor je dit jaar extra aandacht moet hebben? Sven Pichal overloopt het met tal van experts, zoals Francis Adyns van de FOD Financiën en Fatima Isarti van de actiegroep Fiscaal Ideaal.

Kamal Kharmach vulde als kleine jongen al de aangiftes in van de hele wijk. Hij geeft je op donderdag 9 en vrijdag 10 juni enkele handige tips. En Simon November van Test-Aankoop vertelt je op woensdag 1 juni hoe je een gratis Belastinggids te pakken krijgt.

Ook minister van Financiën Vincent Van Peteghem komt op dinsdag 7 juni persoonlijk tekst en uitleg geven bij de huidige en toekomstige regels.

Een vraag? Bezorg ze me via inspecteur@radio2.be of stuur ze door in de Radio 2-app met de hashtag #belastingen

— Sven Pichal, De Inspecteur

Voor het eerst een callcenter op zaterdag

Uiteraard krijg jij ook weer de kans om jouw persoonlijke vraag stellen.

Op donderdag 9 en zaterdag 11 juni kun je daarvoor terecht bij het callcenter van De Inspecteur, samen met de Federale Overheidsdienst Financiën. 

De specialist aan de lijn geeft het antwoord meteen, of belt jou binnen de 10 minuten terug met de gevraagde informatie. Check zeker ook eens de website van Radio 2: je vindt de antwoorden op de vaakst gestelde vragen vanaf dinsdag 7 juni op de pagina van De Inspecteur.

Zit je nu al met een vraag voor Sven? Bezorg ze hem via inspecteur@radio2.be of met de hashtag #belastingen in de Radio 2-app.

Iedereen doet mee

Ook na de radio-uitzendingen van De Inspecteur blijft Sven Pichal paraat, met op woensdag 8 juni een live-vragensessie in de Radio 2-app.

Doorheen de dag duikt Sven ook op in andere Radio 2-programma’s met interessante updates en weetjes. Hij vat alles samen op radio2.be, zodat jij ook nadien moeiteloos de antwoorden vindt op de meest prangende vragen.

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet