Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

De inspecteur is vanaf nu ook een podcast: Sven Pichal beantwoordt consumentenvragen die jou wakker houden

vr 7 mei - 17:21

Het consumentenprogramma van Radio 2 heeft vanaf nu ook een podcast. De eerste drie afleveringen vind je alvast in de app van Radio 2 en via alle andere podcastkanalen. In de eerste podcast vertelt Sven Pichal hoe je je beter kan beschermen tegen phishing. In de twee andere podcasts duikt hij in de wereld van de vriendschapsfraude.

Hoe bescherm je je tegen Phishing? 

Er wordt wel veel gepraat over phishing, toch beseft niet iedereen hoe groot het probleem écht is. Daar kwam onlangs verandering in, Radio 2 zette het onderwerp op de agenda: met ontluisterende verhalen, concrete tips en interviews met alle betrokken partijen. De politie van Antwerpen is alvast fan: “Dit probleem is nog nooit zo expliciet geduid en geïllustreerd in Vlaanderen als tijdens jullie phishingspecial."

Radio 2 laat dit onderwerp niet los en bewijst dat meteen in de tweede podcast van De inspecteur. Die vertelt je over deze sluwe manier van oplichting en hoe je je er tegen kan wapenen. Sven Pichal geeft je ook raad mocht je toch in de val gelopen zijn. 

Hoe werkt vriendschapsfraude en hoe kan je het voorkomen?

Vriendschapsfraude is een vreselijk fenomeen. Oplichters maken misbruik van de drang naar liefde en vriendschap om mensen geld af te luizen. Veel geld.

De Inspecteur duikt in de wereld van vriendschapsfraude. Hij praat met getuigen en experten en probeert zo uit te zoeken hoe het kan dat mensen duizenden euro's overschrijven naar een man of vrouw die ze nog nooit hebben gezien. "De kracht van de online bubbel waar je als slachtoffer in zit, is niet te onderschatten", weet relatie-expert Rika Ponet. Of zoals getuige Hilde het krachtig verwoord nadat vriendschapsfraude haar financieel geruïneerd heeft. "Mijn leven bestond uit wachten op zijn berichten. Pas na 4 jaar besefte ik dat het bedrog was. Ik ben 400.000 euro kwijt."

Meer zoals dit ..

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet