Frituur de Wereld
Dorada a la sal: een recept van Caroline in Spanje
vr 8 aug. - 2:00
Een heerlijk en eenvoudig recept uit Spanje.
Caroline Trahé woont in Spanje, waar je veel lekkere dingen kan eten, maar Caroline wil graag 'Dorada a la sal' exporteren naar België.
Ingrediënten
- 1 Goudbrasem van ongeveer 1,5 kg,
- 2 kg zeezout (dikke korrel) en een beetje water
Voorbereiding
- Maak de vis van binnen goed schoon en was de buitenkant goed. Haal vervolgens de schubben en vinnen er af; je kan die allemaal zelf doen of beter: vraag even aan de visboer of hij dat wil doen.
Bereiding
- Maak het zout een beetje vochtig zodat het compact wordt.
- Leg een laag zout op een ovenbakplaat en leg de vis er boven op. Bedek de vis helemaal met het zout en schuif de bakplaat 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.
- Haal de vis uit de oven en sla de zoutlaag kapot met een lepel. Haal voorzichtig het velletje van de vis.
- Serveertips
- Serveer met gekookte aardappeltjes en wilde asperges en een lekkere droge witte wijn.