Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

zomerhit

consument

Aha!

Erop uit

Radio 2 stelt voor

ladybikers

Speel mee

Een nieuwe coronaslogan: "Kom uit uw kot, maar doe niet te zot!"

do 4 jun. - 9:30

'Blijf in uw kot!' was de uitspraak van minister De Block aan het begin van de lockdown en de coronacrisis. Meteen een voltreffer om iedereen te overtuigen dat social distancing echt wel nodig was. Maar de coronamaatregelen zijn intussen versoepeld en daarom is er nood aan een nieuwe, even motiverende slogan om voorzichtig te blijven!

'Blijf in uw kot' heeft een opvolger nodig

"Er is een opvolger nodig voor de slogan 'Kom uit uw kot!' ",  zegt Maarten Vansteenkiste, motivatiepsycholoog aan de UGent. "En zo'n slogan moet kort en duidelijk zijn. De maatregelen worden versoepeld en we moeten niet echt meer in ons kot blijven. Maar om mensen te blijven motiveren om op te letten en afstand te houden, is er iets nieuws nodig. Een slogan die toch voldoende motiveert om te blijven opletten."

'Blijf in uw kot'

Hoe is dat beroemde zinnetje bij het begin van de crisis er gekomen? "Dat was iets heel spontaan tijdens een commissievergadering van een paar uur", vertelt minister De Block. "Men bleef maar dingen vragen als "Wat mag ik doen? Mag ik naar daar?" En ik zei : "Het is toch duidelijk, blijf in uw kot! Ik meen het! Viroloog Steven Van Gucht zat naast mij en tot mijn grote verbazing pakte die slogan. De radio heeft er zelfs spotjes van gemaakt. Het was duidelijk, het was kort en mensen wisten waar ze aan toe waren. De mensen zijn inderdaad in hun kot gebleven."

Kom uit je kot, maar doe niet te zot!

— Luisteraar Anita Mannaert

Is dit de nieuwe slogan?

Onze luisteraars hebben een heel pak ideeën ingestuurd. Mark Awauters bedacht bv. "Word bruin in uw tuin". Minister De Block had toch een beetje twijfel bij deze slogan: "Ik heb elke vogel en vlinder in mijn tuin nu wel al gezien. Ik wil ook eens buiten komen." Zowel minister De Block als motivatiepsycholoog Maarten Vansteenkiste waren het meest gecharmeerd door deze slogan:

"Kom uit je kot, maar doe niet te zot!"

De inzending kwam van Anita Mannaert. Er was niets te winnen, behalve eeuwige roem! ​​​​​​

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

VRTNU wordt VRTMAX

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet