Ga naar hoofdinhoud

Luister Live

Programma's

Select

Podcasts

Doe mee

Ik lees graag uit

  • Antwerpen

mis niets!

consument

aha

radio2 stelt voor

test je kennis

radio2 natuurweekend

Eric Goens in de ‘kinderkamer’: “Ik moet mijn zoon altijd meteen een berichtje sturen wanneer mijn vliegtuig geland is”

goeiemorgen morgen

wo 8 feb. - 0:26

Programmamaker Eric Goens graaft in ‘Het huis’ maar al te graag in de ziel van zijn bekende gasten. Van de sportkamer, de kinderkamer tot de boomhut, overal is er tijd en ruimte voor een diepgaand gesprek. Hoog tijd om de rollen eens om te draaien dacht Peter Van de Veire. Welkom in de kinderkamer, ofwel de best of van Eric Goens’ persoonlijke fotoarchief.
radio2

Wat meteen al duidelijk mag worden, Eric Goens is al van kinds af aan niet op zijn mond gevallen. “Ik ben heel lang de kleinste van de klas geweest. Ook mijn broers en vader zijn altijd groter dan ik geweest. Dan kan je niet anders dan je verbaal te ontwikkelen.” Iets wat ongetwijfeld ook van pas is gekomen in de krantenwinkel van zijn vader. “Als 7-jarige stond ik er al achter de kassa. De winkel was vlakbij de hotelschool in Koksijde. Die jongens kwamen niet om een encyclopedie te kopen hé… Ik was vaak ook de controleur van dienst zodat ze geen pornoboekjes wegmoffelden. Ik heb er veel betrapt hoor!”

Van hart voor dieren tot groot vaderhart

Eric vertelt het verhaal van zijn trouwe huisdier, Fonzie, de vogel die hem als student gezelschap hield tot zelfs helemaal in Parijs. “Ik stond met een volière op het perron richting Parijs, jawel.”

Ook zijn gezinsleven komt ter sprake. Eric is vader van vier kinderen, waarvan twee jonge tieners. “Ik ben vaak weg, te vaak weg volgens mijn zoon van tien. Hij heeft ook een stevige angst dat mijn vliegtuig gaat crashen telkens ik op reportage ga. Ik moet ‘m altijd meteen een berichtje sturen wanneer ik geland ben. Dan is hij opnieuw gerust.”

radio2
radio2
radio2
radio2
radio2
radio2
radio2

Meer zoals dit...

Blijf op de hoogte

Niets missen van radio2? Schrijf je in op de nieuwsbrief en volg ons op facebook en instagram!

Volg ons op
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Jobs

Privacy

Gebruiksvoorwaarden

Heb je een vraag?

Contact

Wedstrijdreglement

Logo UitInVlaanderenLogo Cim Internet